Duș sau cadă? Aceasta este întrebarea de un milion de dolari în majoritatea renovărilor. Este clar că dacă poți să le ai pe amândouă pentru că ai spațiu sau două băi, perfect, dar nu este întotdeauna cazul. În acest articol vă vom prezenta avantajele principale ale dușului, în cazul în care vă ajută să vă decideți: economii, funcționalitate, siguranță, stil și igienă.

Economisirea apei la duș, un avantaj economic și ecologic

Acesta este unul dintre principalele motive pentru a opta pentru o cădiță duș sau o cabină duș, mai ales în zilele noastre, având în vedere toată conștientizarea cu privire la durabilitatea planetei. Pentru că, evident, dușul necesită mai puțină apă decât cada de baie. Mai mult, dacă ținem cont de stilul de viață actual, în care trăim destul de repede, precum și de rutinele de igienă personală, utilizarea dușului este practic zilnică și acest lucru, prin urmare, satisface deja viteza pe care o căutăm, prin urmare, avantajul economisirii apei devine una dintre priorități atunci când ne confruntăm cu îndoiala alegerii căzii de baie. Dar economiile nu sunt doar economii financiare la factura companiei de apă, ci și la dușul ca element al băii, deoarece o cădiță duș va fi întotdeauna mai ieftină decât o cadă, deși nu trebuie să uităm de costurile suplimentare pe care le necesită, cum ar fi un paravan de duș, instalații sanitare, placare, baterii baie, accesorii etc.

Funcționalitatea dușului acoperă multe aspecte care ne interesează

Ceea ce orice designer de interior îți poate spune este că dușul folosește mult mai bine spațiul din baie, atât datorită formei sale (dreptunghiulară, ovală, pătrată etc.), cât și datorită dimensiunilor de cadita dus disponibile pe piata

(de la 90 cm lățime și chiar 60x60 cm). Un avantaj care este deosebit de util atunci când este vorba de băi sau toalete mici. În acest sens, de altfel, un duș va face întotdeauna ca încăperea să pară mai mare, deoarece elimină barierele vizuale, dar înțelegem și funcționalitatea dușului datorită caracterului său practic pentru utilizator, mai ales ținând cont de utilizarea sa zilnică și rapidă, pe care am menționat-o la punctul anterior. Și un alt avantaj interesant pentru lunile reci este că dușurile mențin mai bine temperatura ambientală, datorită paravanului.

Citeste si:
Baterii perfecte pentru baie: ce elemente să iei în considerare...
Baterii perfecte pentru baie:...

Dacă sunteți în căutarea siguranței și a unei mai bune mobilități, dușul vă garantează acest lucru

Legat de funcționalitate este siguranța oferită de un duș, un avantaj incontestabil atunci când vorbim de băi care vor fi folosite de persoanele în vârstă sau de cei care au anumite limitări în mobilitate, indiferent de vârstă. Autonomia pe care le-o oferă o cădiță duș și ușurința de utilizare față de cadă sunt necesare pentru rutina lor de igienă personală. În acest sens, prima idee este să se aibă în vedere o cădiță duș amplasată la nivelul podelei, fără margini, evitându-se astfel orice tip de treaptă pentru a preveni temutele căderi. Iar siguranța este sporită dacă alegem și o cădiță duș dintr-un material antiderapant și, bineînțeles, dacă completăm mediul de duș cu elemente precum balustrade, bare de sprijin, scaune etc.

Citeste si:
De ce să ții cont atunci când alegi obiectele sanitare pentru baie
De ce să ții cont atunci când...

Un duș mereu impecabil datorită ușurinței cu care se poate curăța

Igiena dușului nu poate fi trecută cu vederea, iar ușurința cu care se curăță este, de asemenea, un avantaj foarte interesant. Datorită formei sale, accesul este foarte ușor atunci când vine vorba de curățarea acestuia, în special a cabinei de duș, baterii baie etc, fără a fi nevoie să ne aplecăm... Trebuie doar să ținem cont de tipul de material al elementelor care alcătuiesc zona de duș și de dușul în sine atunci când alegem produsele de curățare potrivite, care nu sunt corozive, și putem garanta o viață lungă pentru dușul nostru.

Și ca orice în viață, dușurile au și ele dezavantajele lor, deși nu sunt prea multe. Principalul este evident: nu ne permite să ne bucurăm de o baie relaxantă, fără grabă, cufundându-ne în acea spumă idilică generată de furnizarea de produse specifice în acest scop, cum ar fi săruri, pompe etc. Dar este de asemenea adevărat că în duș se poate instala o coloană de hidromasaj care, într-un alt mod și poziție, poate oferi și acel moment de relaxare de care avem atâta nevoie uneori. Un alt dezavantaj al dușului este legat de copii. Întotdeauna este mai recomandabil ca pentru "timpul de baie" să aibă o cadă, pentru că este mai distractiv pentru ei și mai practic pentru părinți.

Citeste si:
Cum amenajezi baia în funcție de culorile preferate
Cum amenajezi baia în funcție...

Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Septembrie 2022 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.