Sentimentul atunci când te muți într-o locuință nouă este cu adevărat special, mai ales dacă faci asta pentru prima dată și cu ideea de a nu pleca prea curând de acolo. În articolul de mai jos vei găsi suficiente sfaturi și idei în așa fel încât să reușești să te muți organizat și fără prea mult stres.

 

Pregătiri din timp

Cel mai bun sfat este să nu lași totul pe ultima sută de metri, deoarece va ieși cu siguranță ceva nedorit sau neprevăzut în tot acest proces destul de anevoios. Din contră, cel mai bine este să te pregătești cu mutatul din timp, pentru cât mai puțin stres și o oarecare ordine firească a desfășurării lucrurilor. Așadar, asigură-te că ai tot ce îți trebuie, mai ales în materie de soluții pentru împachetarea lucrurilor din casă. Aici este de fapt și cheia unei bune organizări atunci când te muți.

Sortează lucrurile

Cum vechea locuință trebuie eliberată, este evident faptul că a sosit momentul oportun pentru a-ți sorta toate lucrurile personale, începând de la haine, cărți, documente și până la produse de igienă, veselă, decorațiuni și alte accesorii. Așadar, te așteaptă o provocare imensă, care se va dovedi benefică într-un final. Cum am spus mai sus, începe să faci această acțiune cât mai din timp posibil, pas cu pas, mai ales dacă cunoști și data în care te vei muta în noua ta locuință. Numai așa nu vei intra în panică și vei transporta acolo doar lucruri cu adevărat esențiale.

Restul obiectelor rămase în urma sortării le poți dona, transporta în alte locuri, precum casa părinților, sau ai opțiunea vânzării sau aruncării lor.

Soluții de împachetat

Găsești pe piață soluții pentru orice lucru ai de împachetat în vederea transportului. Așadar, pentru:


  • Haine/încălțăminte - saci de plastic sau huse dedicate


  • Cărți și alte produse - cutii rezistente din carton sau plastic


  • Obiecte și decorațiuni delicate - folii cu bule, apoi depozitare în cutii


  • Echipamente și alte electronice - cutii originale sau altele asemănătoare, cu fulgi din polistiren


  • Documente și acte importante - într-o geantă sau ghiozdan dedicat exclusiv acestora


Desigur, sunt și obiecte mari, precum mobila sau electrocasnicele, care vor fi transportate ca atare, având însă în vedere modul în care vor fi poziționate și fixate în mașina de transport. Le poți proteja de zgârieturi cu folii de protecție.

Citeste si:
Cum a obținut Lora primii bani, după ce s-a mutat în București:...
Cum a obținut Lora primii...

Nu uita, etichetează toate cutiile pentru a știi mai ușor ce vei găsi în ele atunci când vei ajunge în noua locuință. În plus, încearcă pe cât posibil să le organizezi pe categorii.

Transport cu o autoutilitară

Transportul mobilei, electrocasnicelor și a tuturor lucrurilor în general poate însemna un stres enorm și multe drumuri dus-întors. Prin urmare, cel mai bine este să nu te bazezi pe mașina personală, a părinților și nici măcar a prietenilor apropiați, mai ales dacă vorbim de mașini mici, de oraș. La astfel de mutări, cea mai bună soluție este o autoutilitară, cum ar fi de exemplu Iveco Daily.

Dacă nu ai cunoștințe care să te pună în contact cu cineva disponibil, atunci fie cauți o persoană fizică autorizată care se ocupă cu astfel de activități, fie apelezi direct la o firmă de transport. Îți vei mulțumi pentru alegerea făcută.

Citeste si:
De ce a mințit Mila Kunis că este din Rusia: „Când m-am mutat în...
De ce a mințit Mila Kunis că...

Noua locuință să fie gata

Aici ne referim în principal la asigurarea faptului că utilitățile esențiale sunt funcționale de cum ai intrat pe ușă. Este important asta pentru confortul tău minim, momentan. Restul detaliilor, inclusiv sentimentul că ești acasă, vin ușor în timp. Cel mai important este să despachetezi lucrurile cu adevărat esențiale, de la cele de igienă personală sau produse de curățenie, la veselă și ustensile pentru bucătărie. În principiu, acest lucru ar trebui să fie mai ușor de realizat dacă ai etichetat și sortat corespunzător cutiile.

Dacă nu ai deja un pat disponibil, în primele seri poți dormi și pe o saltea gonflabilă. Vor urma zile obositoare, dar în același timp plăcute pentru starea ta de spirit.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Ianuarie 2022 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.