Aștepți cu nerăbdare următorul concediu, care îți permite să te relaxezi pe plajă, cât este ziua de lungă? Atunci ai nevoie de o stațiune potrivită, care să corespundă tuturor așteptărilor tale.

De cele mai multe ori, cei care aleg să meargă într-o stațiune pentru plajă, caută și diversitate, care să conțină posibilități de petrecere a timpului liber. Descoperă elementele de care poți ține cont pentru a alege stațiunea ideală pentru un sejur la plajă, din articolul nostru.

Alege stațiunea pentru plajă în funcție de așteptări

Pentru a alege stațiunea ideală pentru tine, ține cont de așteptări și de ceea ce îți dorești să faci într-o stațiune. Astfel, poți opta pentru vacanțe active, care să conțină, pe lângă plajă, și croaziere, sporturi nautice sau obiective turistice de neratat.

Totodată, te poți gândi la o vacanță relaxantă, care să conțină doar șederea pe plajă sau poate alegi un loc cu o viață de noapte agitată.

Ia în calcul atât litoralul românesc, cât și destinațiile perfecte pentru plajă din străinătate, precum Grecia, care îmbină plaja cu viața de noapte sau Turcia, pentru un sejur ideal de relaxare.

Caută stațiunea în funcție de sezonul în care vrei să mergi

Deși în teorie, poți pleca oricând în vacanță, atunci când vine vorba de plajă, trebuie să te gândești atent. Ar fi ideal dacă ai putea să alegi vacanța în afara vârfului de sezon. Motivul este simplu - destinațiile devin extrem de aglomerate iar prețurile pot crește, fie că ai nevoie de bilete de avion sau de cazare.

Mai mult, gândește-te și la temperatura apei din sezonul în care mergi. Vrei să ajungi în concediu în luna iulie sau august? Încearcă să optezi pentru o stațiune turistică mai puțin populară, pentru a evita plajele aglomerate.

Optează pentru stațiunea ideală în funcție de numărul de persoane

Înainte de a alege stațiunea pentru un sejur la plajă, gândește-te și la numărul de persoane care te însoțesc. Călătorești cu copiii, singur, în cuplu sau cu mulți prieteni? Ia în considerare preferințele tuturor, astfel încât să alegi destinația optimă.

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

De pildă, dacă mergi cu cei mici, gândește-te la toate distracțiile de care se pot bucura, de la plaje cu nisip fin până la locuri de joacă. Pleci în vacanță cu cei mai buni prieteni? Plaja, distracția în club și barurile trebuie să fie accesibile.

Preferi o vacanță activă? Caută destinațiile perfecte, care să îmbine vizitarea obiectivelor turistice celebre, plajele cu nisip fin, unde te poți bronza sau te poți juca cu cei mici cât este ziua de lungă. Dacă îți dorești câte puțin din toate, ia în calcul cele mai populare stațiuni din Turcia! Vei găsi în fiecare zi ceva relaxant sau interesant de făcut, fără teama că te plictisești.

Antalya este o destinatie ideala pentru vara, fiindca indeplineste cele mai variate cerinte. Aici te poti bucura de plaje superbe, de apa cristalina, de SPA si de jocuri interesante pentru copii. Iată câteva hoteluri unde te poți caza în Turcia, Antalya, pentru un sejur pe cinste:

Citeste si:
Plaja din Eforie Sud și porțiunea Olimp-Mangalia vor fi extinse
Plaja din Eforie Sud și...

  • Miracle Resort Hotel, care se află de-a lungul plajei Lara de la Marea Mediterană


  • Kamelya Fulya Hotel, situat în stațiunea Colakli, pe faleză


  • Insula Resort&Spam, ideal pentru familiile cu copii

Atunci când mergi în concediu, ia în calcul toate aceste sfaturi, pentru decizia optimă. Dacă nu știi unde să mergi la mare, pentru a te bucura de plajă, te poți gândi atât la litoralul românesc, cât și la plajele superbe din țări precum Turcia, Grecia sau destinații exotice că Maldive. Care este destinația ta preferată atunci când te gândești la plajă și soare?


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.