Chef Alex Petricean continua povestea romaneasca de la Noua si la mare.: Restaurant Noua, Bucatarie Estivala, si-a deschis portile la Casa de Mare din Olimp.

“Am fost fermecat de frumusetea casutei de la malul marii si am considerat-o cea mai potrivita locatie pentru resedinta noastra de vara. Am adus in farfurie pestele din Marea Neagra si florile din curtea Casei de Mare si suntem gata sa mancam cu soare in par si nisip pe piele.” - Chef Alex Petricean.

Meniul are la baza ingrediente de calitate ale producatorilor si fermierilor locali si, pentru ca este chiar pe malul marii, se concentreaza pe fructe de mare si peste de Marea Neagra.

Daca ati trecut pragul restaurantului Noua din Bucuresti sunteti deja familiarizati cu preparatele propuse de Chef Alex Petricean. Meniul de la mare este asa cum spune chiar Alex “la fel dar altfel”. Veti fi placut surprinsi de preparate precum: Tartar de peste local cu castraveti, kale si chipsuri de orez expandat, Sarma de peste, slaninuta si creveti cu sos de branza de capra, Orez cu ciuperci in stil risotto, rapane crocante si galbenus maturat in soia sau Tokanitza de fructe de mare cu rosii cherry si busuioc.

Alex Petricean, pe care cei mai multi il stiu de la MasterChef, a cucerit publicul cu viziunea sa asupra bucatariei locale cea care i-a adus si prestigiosul titlu Gault&Millau “Chef of the Year 2018”.
Casa de Mare Olimp este un boutique hotel situat in statiunea Olimp pe o plaja retrasa unde padurea intalneste nispiul marii. Este un complex cu o vegetatie luxurianta si un aspect mediteranean, cu piscina proprie si dispune de mai multe camere duble dar si casute situate in padurea de pe paja. Casa de Mare este parte a unui proiect ce include si alte proprietati situate pe aceeasi plaja: boutique Hotelul Hacienda de Mare si complexul de vile Casa Blanca Olimp.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.