Vara este anotimpul ideal pentru cumpărarea unui nou televizor. Noile modele, prezentate în mod normal la începutul anului, deja sunt de mult pe piață, au o mulțime de review-uri care să ne ajute să ne decidem, iar cele mai vechi au trecut deja prin cel puțin o reducere de preț.

Astfel, indiferent că vrem un televizor ultimul model sau unul mai vechi, avem de unde alege, iar condițiile ne sunt favorabile în ambele cazuri. În plus, marii retaileri, conștienți că vara se cumpără mai multe televizoare, au diverse campanii de reduceri și promoții, numai bune pentru a găsi televizorul tău ideal.

De ce sfaturi trebuie să ții cont dacă vrei să-ți cumperi un televizor în 2020? Ei, bine, sunt mai multe, dar câteva lucruri sunt mai importante decât altele.

În principiu, ia-ți un ecran de 10 biți

Unul de opt biți poate reproduce 256 de tonuri de roșu, verde sau albastru, pentru a compune imaginile, având un total de 16,7 milioane de culori diferite. Până de curând, asta era mai mult decât suficient, dar apoi s-a întâmplat... HDR-ul, care face ca profunditatea culorii să câștige în importanță.

TV Sony oferte EMAG

De aceea, recomanabil este să optezi pentru televizoare cu ecrane de 10 biți (până la 1,073 miliarde de culori diferite) care sunt capabile să îmbunătățească senzația de realism și precizia cromatică în scenele exigente, precum și în conținutul 4K HDR. În 2020, aproape toate televizoarele de gamă medie și înaltă au ecrane de 10 biți, în timp ce cele de 8 sunt „retrogradate” pe televizoarele cu diagonală mică sau pe mărci no-name.

HDR obligatoriu. HDR 10+ și Dolby Vision, recomandabile

Dacă citești aceste rânduri e din cauză că probabil vrei să faci un upgrade la televizorul tău de acasă și următorul pas e HDR. Poate că deocamdată nu e destul de bine implementat HDR-ul, dar sprijinul industriei este puternic și experiența, cu tehnologia adecvată, impresionantă. Dacă optezi pentru HDR 10+ și Dolby Vision (sau măcar una dintre cele două), cu atât mai bine. Pentru că HDR nu e important până când vezi prima dată ceva în HDR. De unde poti achizitiona un televizor care merita cu adevarat? TV Sony de pe emag.ro!

HDMI 2.1 va fi important

Standardul HDMI are deja mulți ani în industria televizoarelor și de curând a primit o actualizare importantă, care face lățimea de bană disponibilă de la 18 la 48 Gbps. Fabricanții profită de acest canal pentru a încorpora noi tehnologii, precum VRR (rată de refresh variabilă), ALMM (auto low latency mode) sau QFT (quick frame transport), orientate spre a îmbunătăți experiența consumatorului fie când se joacă, fie când se uită la un film.

Citeste si:
Cum să vă cumpărați un televizor în 2021
Cum să vă cumpărați un...

De aceea, încearcă să alegi un televizor cu minim un port HDMI 2.1, exemplu tv Sony.

Minimum 4K. Maximum 4K

Nu există motive pentru a cumpăra în ziua de azi un televizor sub standardul 4K. De altfel, e compliat să mai găsești un televizor nou cu peste 50 de inchi diagonală fără 4K. Dar, în același timp, nu e încă momentul pentru 8K. Încă nu există conținut disponibil în 8K, așa că nici măcar nu ai putea să te bucuri de el. Este exact ce s-a întâmplat cu 4K acum câțiva ani. Secretul a fost să fim răbdători.

OLED, QLED, ULED, LED, MicroLED, MiniLED.... câtă bătaie de cap!

Chiar dacă departamentele de marketing ale fabricanților insistă, în practică sunt doar două tehnologii care domină piața: LCD și OLED. LED și QLED sunt sisteme cu retroiluminare noi, dar nu o nouă tehnologie.

Sigur că, până la urmă, la alegerea oricărei variante de mai sus contribuie bugetul fiecăruia, dar trebuie știut că:

Citeste si:
După 84 de ani, producătorul de camere foto Olympus iese de pe piață
După 84 de ani, producătorul...

- dacă vrei o calitate a imaginii mai bună și vei folosi televizorul pentru mult conținut multimedia și jocuri, cea mai bună opțiune e OLED.

- dacă ai o sufragerie mare și te preocupă unghiurile de vizualizare, varianta optimă este tot un OLED.

- dacă nu ești un fanatic al calității imaginii și folosești televizorul doar pentru știri și pentru a avea ceva în background, nu merită să investești într-un televizor scump. Poti achizitiona un super tv Sony!

- dacă folosești televizorul mai mult ziua, într-o cameră foarte bine iluminată natural, mai bine ia-ți un LCD bun.

- dacă bugetul nu este o problemă, cumpără un OLED. Dacă este, optează pentru cel mai bun LCD pe care ți-l poți permite.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iulie 2020 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.