Este încă prea devreme pentru a se discuta despre o eră pre și post-pandemie, însă experții în domeniul economiei și sănătății pregătesc populația lumii pentru mai multe scenarii. Normalitatea pe care o cunoșteam până acum va întârzia să apară și va fi, probabil, restabilită abia după descoperirea unui vaccin împotriva acestui virus. Până atunci, micile și marile companii trebuie să descopere cele mai bune metode pentru a se repune pe picioare. Mai mult decât atât, angajatorii trebuie să implementeze reguli noi de distanțare socială și igienizare, care să-i încurajeze pe angajați să se întoarcă la muncă fără frică. Există totuși mici afaceri care ar putea prospera în aceste vremuri fără precedent. Dacă ți-ai dorit să intri în lumea antreprenoriatului chiar înainte ca pandemia să înceapă să facă ravagii, iată câteva idei spre care te poți reprofila:

Brutărie

Distanțarea socială și măsurile de autoizolare i-au obligat pe oameni să-și descopere talentele în bucătărie. Deoarece pentru majoritatea oamenilor pâinea făcută în casă a devenit deja un lux, aceștia s-au orientat spre brutării care fac pâine pe vatră și livrează la domiciliu. Drumurile la magazin devin mai complicate acum când fiecare dintre noi încearcă să se protejeze cât mai bine de o posibilă infectare cu noul coronavirus. Așadar, oamenii preferă să consume produse naturale, de calitate, direct de la micii întreprinzători. De asemenea, dacă vrei să te dedici într-adevăr acestei afaceri, dar te sperie o posibilă criză economică, aplică pentru un credit IMM. În acest fel vei putea da startul unui mic business de succes cu mai multă ușurință.

Seră cu livrare sau florărie online

Românii au redescoperit în această perioadă pasiunea pentru grădinărit și pentru frumusețea florilor de balcon. Din acest motiv, magazinele de bricolaj care vând flori au fost pline în ciuda restricțiilor impuse de autorități, iar serele care au adoptat și livrarea la domiciliu au fost puse într-o situație fără precedent: prea multe comenzi și apeluri din partea clienților. Aceste aspecte demonstrează că o afacere precum florăria online poate avea succes chiar și în perioada post-pandemie. De la oameni care vor să facă un cadou neașteptat unei persoane pe care nu pot să o viziteze, la iubitori de plante de apartament, cu toții vor dori să găsească cele mai inedite soiuri disponibile.

Comercializare de măști și echipamente de protecție

Multe dintre fabricile din România au ales să-și schimbe profilul și să înceapă producția de măști, costume de protecție, dezinfectante pentru mâini și suprafețe, viziere etc. Experții avertizează că vom avea nevoie de acestea în continuare, iar în România s-a anunțat deja că purtarea măștilor va deveni obligatorie în spații închise și în mijloacele de transport. Pentru a sprijini industria, cadrele medicale, dar și pe restul locuitorilor, poți deschide o companie care să se ocupe cu producția acestor bunuri. Flexibilitatea de care au dat dovadă celelalte firme devine cel mai bun exemplu pentru măsurile care trebuie luate în momente de criză. Când aceste produse nu se vor mai vinde în aceeași cantitate pe piață, vei putea schimba la rândul tău profilul afacerii tale.

Citeste si:
5 pași esențiali pentru alegerea unei companii de împrumut online
5 pași esențiali pentru...

Servicii de consultații medicale online

Frica alimentată de noul coronavirus îi ține tot mai departe pe oameni de cabinetele medicilor și de spitale. Doctorii sunt îngrijorați de afecțiunile care se pot agrava tocmai din lipsa consultațiilor și a tratamentelor, pe care pacienții continuă să le amâne din cauza virusului. În astfel de momente, posibilitatea unei consultații online devine o rază de lumină într-o situație haotică. Acestea pot fi facilitate de aplicații sau site-uri de tipul platformelor de socializare, unde medicii și pacienții își pot crea profile. Consultațiile trebuie făcute pe baza programărilor direct în aplicație, iar medicii ar trebui să își dedice o parte din program apelurilor pacienților. Fie că este vorba de consultații video, vocale sau doar prin mesaje, aceste servicii ar putea fi folosite de medici de familie, psihoterapeuți, ginecologi și mulți alții. De asemenea, medicii stomatologi ar putea evita contactul direct cu pacienții la prima consultație generală, înainte de a începe anumite proceduri și tratamente.

Citeste si:
Smiley, părere sinceră despre filmul „Teambuilding”. De ce nu a...
Smiley, părere sinceră despre...

Cinema în aer liber

Industria cinematografică este și ea afectată de noul coronavirus, atât în ceea ce privește producția și filmările, cât și distribuirea filmelor în cinematografe. Chiar dacă acestea vor fi deschise odată ce pandemia pierde din forță, oamenii vor fi reticenți. Pentru a rezolva această situație, cinematografele în aer liber, de tipul drive-in, vor avea un succes garantat. Acestea există deja în multe dintre țările din Europa și de pe celelalte continente, însă în România nu au existat prea multe astfel de inițiative până în prezent. Aceste alternative trebuie să devină o realitate pentru a promova divertismentul și pentru ca proiecțiile de film, dar și vânzările să nu aibă de suferit. Vei avea nevoie de un spațiu suficient de mare, asemănător cu o parcare, pe care îl poți închiria sau cumpăra, iar investițiile mai mari trebuie făcute la capitolul echipament profesionist, angajați și contracte cu distribuitorii de film. Dacă te ocupi deja de gestionarea unui cinematograf, nu este prea târziu să faci o schimbare îndrăzneață.

Citeste si:
3 beneficii ale utilizării protecției solare în sezonul rece
Ai grijă de pielea ta: 3...

Afacerile pe care le poți începe în această perioadă se adresează oamenilor și profesioniștilor din prima linie, iar ajutorul pe care îl poți oferi îți va aduce atât succes, cât și satisfacție personală. Nu uita că angajații tăi trebuie să se bucure de condiții de maximă igienă și protecție, iar clienții trebuie să te țină minte pentru serviciile ireproșabile, indiferent de domeniu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.