Astăzi are loc un nou protest al profesorilor, în Piața Victoriei, unde sunt așteptați peste 20.000 de oameni, care vor mărșălui pe străzile din București. Între paralel, premierul Nicolae Ciucă se va întâlni cu sindicaliștii pentru o nouă rundă de negocieri. Prim-ministrul spune că nu pleacă de la Palatul Victoria până când dascălii nu revin la catedre. Între timp, prima probă a Bacalaureatului, care ar fi trebuit să aibă loc luni, se amână cu două zile, iar perioada de înscrieri pentru examene va fi și ea prelungită.

Nou protest al profesorilor, acum, în București

Conform celui mai recent anunț al Guvernului, programul premierului prevede o nouă întâlnire cu liderii sindicaliștilor din Educație în jurul orei 12.00 și ar urma să aibă loc la Palatul Victoria.

Noua rundă de consultări are loc în contextul în care sindicaliștii s-au declarat nemulțumiți de oferta de până acum a Guvernului și au organizat un nou protest în București.

Între timp, în a treia săptămână de grevă, Ministerul Educaţiei caută soluţii pentru elevi. Se va schimba calendarul de susţinere a examenelor naţionale.

Înscrierile pentru Bac și Evaluare se vor prelungi până pe 13 iunie, a fost anunțul făcut de Ligia Decă. Iar probele de competențe digitale se vor amâna, care se vor susține în perioada 14 - 23 iunie. Calendarul pentru probele scrise încă nu a fost modificat.

Guvernul a adoptat un memorandum ca garanţie că în noua lege a salarizării, veniturile profesorilor debutanţi vor porni de la salariul mediu pe economie. Sindicatele vor, însă, ca majorarea să fie bătută în cuie într-un act normativ, așa că nu renunță la proteste.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Iunie 2023 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.