Liderul AUR, George Simion, a anunţat că partidul său se pregătește de un protest masiv care va avea loc la Ambasada Austriei de la Bucureşti. Această revoltă vine după ce Austria a fost contra intrării României în spațiul Schengen.

Protest AUR la Ambasada Austriei din Bucureşti

George Simion a anunțat că partidul său se pregătește de un protest masiv în fața Ambasadei Austriei la București. Indignarea oamenilor este legată de faptul că Austria a votat contra intrării României în spațiul Schengen.

"Diseară vom transmite un mesaj clar, hotărât, că nu suntem cetăţeni de mâna a doua a Europei, că românii au tot dreptul să beneficieze de apartenenţa la Uniunea Europeană, nu doar să fim folosiţi ca masă de consum, nu doar să vândă alţii produsele în magazinele care aparţin tot lor.", a declarat George Simion.

Liderul AUR a mai acuzat și Guvernul Ciucă, despre care a spus că a dat dovadă de amatorism în procesul de aderare a țării la Schengen. Simion spune că mai în toată România sunt prezente firme austriece, românii își păstrează banii în băncile lor, iar aceștia s-au opus intrării României în Schengen. Omul politic spune că nu i se pare corect ca românii să nu aibă acces pe deplin la posibilitățile oferite de UE.

"Nu doar să le folosim băncile, nu să le dăm resursele naturale pe degeaba pentru că asta am văzut cu lemnele, cu petrolul, cu gazele naturale şi totodată se transmite un mesaj că aceşti guvernanţi incapabili trebuie să plece.

Tot Guvernul Ciucă a dat dovadă de amatorism, nu e posibil să te angrenezi într-un proces de aderare, soliciţi ca să se voteze aderarea noastră în Schengen fără a fi sigur de rezultate, ori cetăţenii români pentru aderarea la Schengen au făcut foarte multe eforturi financiare

În primul şi în primul rând pentru că am sprijinit foarte mult refugiaţii din Ucraina, am lăsat resursele naturale ale românilor, am vândut pe nimic BCR-ul, am vândut pe nimic Petromul, avem companii austriece cam peste tot. Am făcut o scurtă plimbare astăzi pe stradă şi peste tot", a mai spus liderul AUR.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Simion l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru reacția întârziată

O mulțime de români s-au arătat idignați de votul Austriei și au criticat dur această decizie. O parte dintre aceștia au lansat și amenințări la adresa Austriei. Românii spun că vor boicota, nu vor mai cumpăra produse, nu vor mai folosi serviciile băncilor sau celorlalte firme austriece.

George Simion a declarat că deja se adună oameni în fața amabasadei. Liderul AUR spune că Ambasada Austriei de la București joacă un rol mai important în luarea deciziilor decât Palatul Victoria. Simion nu a întârziat să îl critice și pe Iohannis pentru reacția târzie și pentru că nu a făcut mai nimic pentru a înclina balanța spre victoria României la acest capitol.

Citeste si:
România intră în Schengen, din martie 2024, cu porturile și...
România intră în Schengen,...

"Diseară, la ora şase în faţa ambasadei Austriei, paşnici, dar fermi, pentru că această ambasadă, am fost mai devreme, erau deja zeci de jandarmi. Această ambasadă cred că are o mai mare influenţă asupra decizilor din România decât o are palatul Victoria.

Am văzut un preşedinte inexistent, a reacţionat târziu, el coordonează politica externă. Klaus Iohannis există, am văzut reprezentanţii OMV Petrom cum îl cheamă practic la ordine pe Preşedintele Klaus Iohannis", a susţinut Simion.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Decembrie 2022 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.