Conducerea Partidului Social Democrat (PSD) a decis, sâmbătă, excluderea din formațiunea politică a deputatului Aurel Bălășoiu. Partidul „se așteaptă ca acesta să își dea demisia urgent din funcția de deputat”. Ce acuzații grave i se aduc?

PSD a decis excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu

Conducerea PSD a decis, sâmbătă, excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu, se arată într-un comunicat al grupului politic. Social-democrații susțin că așteaptă ca acesta să își dea demisia urgent din funcția de deputat.

„În caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunităţii parlamentare. PSD nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnităţii umane şi a moralei creştine", se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a formaţiunii politice.

În documnet nu se arată care au fost motivele care au stat la baza deciziei, dar surse Știrile Pro TV susțin că măsura a fost luată după ce deputatul a fost implicat într-un scandal legat de „fapte reprobabile cu un minor”.

Mai exact, politicianul ar fi întreținut relații intime cu un adolescent. Președintele PSD Marcel Ciolacu a aflat despre acest incident și a hotărât să îl dea afară din partid pe Bălășoiu „în secunda doi”.

„L-a exclus direct, fără discuții. Nu are ce căuta așa ceva în partid”, au mai spus sursele citate.

Reacția deputatului

Contactat de Gândul, care a publicat mai multe imagini cu politicianul stând gol pe o canapea alături de un tânăr, Aurel Bălășoiu a negat că ar fi întreținut relații intime cu un minor.

„Voi merge înainte și voi lupta! Merg înainte, nicio problemă! M-au exlus, nicio problemă”, a spus Aurel Bălășoiu.

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a notat pe contul de Facebook că a decis retragerea medaliei „Câmpulung 500” decernată deputatului PSD Aurel Bălășoiu anul acesta, cu ocazia festivității oficiale „Zilele Câmpulungului” de anul acesta.

„Motivul: scandalul sexual în care este implicat acesta. Medaliile de aur ale Câmpulungului reprezintă onoare și recunoaștere. Deputatul PSD nu o merită. Așa că va trebui să o înapoieze”, a scris Elena Lasconi.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, deputatul Aurel Bălășoiu este căsătorit și absolvent al Facultății de Teologie din cadrul Universității Pitești, județul Argeș. El a fost primar, timp de mai multe mandate, al comunei Rociu din județul Argeș.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Octombrie 2022 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.