Guvernul are pe agenda şedinţei de joi analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă referitoare la susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină. Ce alte obiective mai au aleșii?

Analiza proiectului de ordonanță privind susținerea de reduceri ale prețurilor la benzină și motorină, pe agenda ședinței de guvern

Conform unui comunicat transmis miercuri, pe ordinea de zi a şedinţei se află analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 106/2022 pentru susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină şi pentru modificarea art. 18 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2022 pentru instituirea Sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport şi de abrogare a art. XXVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Totodată, Executivul discută în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă pentru modificarea Legii 121/2014 privind eficienţa energetică, ce prevede, printre altele, că repartitoarele şi contoarele de costuri pentru energia termică instalate după intrarea în vigoare a acestui act normativ se vor moderniza sau se vor înlocui cu dispozitive care pot fi citite de la distanţă până la 1 ianuarie 2027, cu unele excepţii.

Guvernul mai are pe agendă un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 44/2022 privind stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de sănătate, precum şi pentru interpretarea, modificarea şi completarea unor acte normative, pentru prelungirea unor termene, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Citeste si:
Prețul motorinei a ajuns sub pragul de 7 lei. Cât costă benzina în...
Prețul motorinei a ajuns sub...

Actul normativ „prelungeşte măsurile aplicabile în trimestrul II şi III al anului 2022 în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, în scopul continuării acţiunilor de limitare a răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populaţiei, determinat de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivel naţional, pentru acordarea şi decontarea serviciilor medicale spitaliceşti, începând cu trimestrul IV al anului 2022, în corelaţie cu sezonul gripal care începe în luna octombrie, cu un vârf în luna decembrie şi care se încheie, aproximativ, în luna mai", se arată în documentul citat.

Un alt proiect de ordonanţă aflat pe ordinea de zi a reuniunii Executivului prevede obligativitatea instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale de a publica, din oficiu, informaţii şi modele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate, în format electronic, atât pe website-ul propriu, cât şi pe punctul de contact unic electronic, în varianta actualizată şi într-un format tehnic care să permită descărcarea şi editarea lor în scopul completării pe calculator de către beneficiar, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Scumpiri la pompă din nou. Prețul carburanților a trecut de pragul...
Benzina şi motorina s-au...

Executivul discută şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 41/2022 pentru instituirea Sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport, care prevede măsuri privind colectarea veniturilor la bugetul general consolidat al statului şi de "protejare a bugetului de stat prin împiedicarea efectuării unor operaţiuni cu rea-credinţă în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de lege".

De asemenea, Guvernul urmează să modifice acte normative în domeniul gestionării deşeurilor şi să aprobare Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind deschiderea la frontiera de stat româno-bulgară a punctului internaţional de trecere a frontierei Giurgiu Ruse în regim de bac, semnat la Bucureşti, la 29 aprilie 2022.

Citeste si:
4 moduri inteligente prin care poți reduce consumul de energie...
4 moduri inteligente prin...

Aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Societatea Naţională „Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa" S.A., pentru perioada 2022-2030, a Planului Naţional de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2022-2027, precum şi organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate, se află, de asemenea, pe ordinea de zi.

Un alt proiect de hotărâre care urmează să fie discutat se referă la acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă de 929.100 lei pentru sprijinirea a 218 familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, fenomene meteorologice periculoase ori situaţii deosebite determinate de starea de sănătate.

Guvernul mai are pe agendă şi actualizarea limitelor amenzilor prevăzute la art. 13 din Legea nr.82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării", precum şi alocarea unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2022 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., în insolvenţă.

Citeste si:
USR va sesiza Comisia Europeană dacă Guvernul nu rectifică...
USR va sesiza Comisia...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.