Guvernul ar putea decide raționalizarea consumatorului de gaze, iarna aceasta, pentru marile companii industriale. Măsura este luată în calcul de Coliție, ca ultimă soluție, în cazul în care nu vom putea importa gaze din alte state. 

Guvernul ar putea decide raționalizarea gazului pentru marile companii

Acum, România își asigură în jur de 85 - 90% din consumul din surse interne. Pentru a acoperi restul necesarului, autoritățile iau în calcul mai multe variante. Prima ar fi importul de gaze din Azerbaidjan, pentru care există un memorandum, însă trebuie rezolvată și problema transportului, care trebuie să aibă loc prin conductele turcești.

A doua variantă este achiziția de gaz lichefiat din Statele Unite. Acesta poate ajunge pe mare, până în Grecia, dar de aici trebuie transportat prin conducte, prin Bulgaria, dar vecinii noștri nu sunt momentan conectați la rețeaua de conducte din Grecia. Totodată, există negocieri cu Emiratele Arabe Unite pentru impozitul de gaze.

Trebuie menționat că raționalizarea nu se va aplica consumatorilor casnici. În schimb, în Germania, populația a fost avertizată că apa caldă ar putea fi distribuită doar în anumite intervale orare, iarna aceasta, pentru a se face economie.

Apa, raționalizată pe raza comunei Balotești

Compania furnizoare de apă din Otopeni, Apă Ilfov, din județul Ilfov, Muntenia, a informat pe pagina de Facebook, luni, că, din cauza consumului excesiv de apă, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, au limitat alimentarea cu apă potabilă pe raza comunei Balotești, în vederea refacerii rezervelor de apă, în data de 4 iunie, în intervalul 23.00 - 05.00. Societatea a atras atenția că apa nu este o resursă inepuizabilă.

„‼️ Din cauza consumului excesiv de apa, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, anunțăm că suntem nevoiți să limităm alimentarea cu apă potabilă pe raza comunei #Balotești în vederea refacerii rezervelor de apă.
Astfel:
📍în data de 04.07.2022, interval orar 23:00-05:00, apa va fi sistată;
🤝Vă mulțumim pentru înțelegere și vă sfătuim să folosiți apa în mod responsabil! Utilizarea apei în alte scopuri decât cel casnic generează probleme în serviciul public de distribuție.
💧Apa nu este o resursă inepuizabilă. Nu irosi apa!”

Citeste si:
5 pași esențiali pentru alegerea unei companii de împrumut online
5 pași esențiali pentru...

Foto: Apă Ilfov/Facebook.com

Cum ar putea România să ajungă mai aproape de independență energetică?

România ar putea ajunge mai aproape de independența energetică doar dacă își îndreaptă atenția spre terenurile degradate, care ar putea fi cultivate cu arbori energetici. Biomasa este o resursă profitabilă de energie alternativă, neexploatată destul și de două ori mai ieftină decât cărbunii. Aceasta poate genera venituri de 200 de euro/ha.

  • În România sunt peste două milioane de hectare greu de folosit în agricultură.
  • De biomasă pot profita și consumatorii casnici.
  • Producția obținută de pe 20 de hectare de teren poate asigura încălzirea a 50 de locuințe timp de un an.

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2022 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.