Guvernul ar putea decide raționalizarea gazului pentru marile companii
Acum, România își asigură în jur de 85 - 90% din consumul din surse interne. Pentru a acoperi restul necesarului, autoritățile iau în calcul mai multe variante. Prima ar fi importul de gaze din Azerbaidjan, pentru care există un memorandum, însă trebuie rezolvată și problema transportului, care trebuie să aibă loc prin conductele turcești.
A doua variantă este achiziția de gaz lichefiat din Statele Unite. Acesta poate ajunge pe mare, până în Grecia, dar de aici trebuie transportat prin conducte, prin Bulgaria, dar vecinii noștri nu sunt momentan conectați la rețeaua de conducte din Grecia. Totodată, există negocieri cu Emiratele Arabe Unite pentru impozitul de gaze.
Trebuie menționat că raționalizarea nu se va aplica consumatorilor casnici. În schimb, în Germania, populația a fost avertizată că apa caldă ar putea fi distribuită doar în anumite intervale orare, iarna aceasta, pentru a se face economie.

Apa, raționalizată pe raza comunei Balotești
Compania furnizoare de apă din Otopeni, Apă Ilfov, din județul Ilfov, Muntenia, a informat pe pagina de Facebook, luni, că, din cauza consumului excesiv de apă, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, au limitat alimentarea cu apă potabilă pe raza comunei Balotești, în vederea refacerii rezervelor de apă, în data de 4 iunie, în intervalul 23.00 - 05.00. Societatea a atras atenția că apa nu este o resursă inepuizabilă.
„‼️ Din cauza consumului excesiv de apa, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, anunțăm că suntem nevoiți să limităm alimentarea cu apă potabilă pe raza comunei #Balotești în vederea refacerii rezervelor de apă.
Astfel:
📍în data de 04.07.2022, interval orar 23:00-05:00, apa va fi sistată;
🤝Vă mulțumim pentru înțelegere și vă sfătuim să folosiți apa în mod responsabil! Utilizarea apei în alte scopuri decât cel casnic generează probleme în serviciul public de distribuție.
💧Apa nu este o resursă inepuizabilă. Nu irosi apa!”
Tanczos Barna cere responsabilitate în folosirea apei: ”La mine...

Foto: Apă Ilfov/Facebook.com
Cum ar putea România să ajungă mai aproape de independență energetică?
România ar putea ajunge mai aproape de independența energetică doar dacă își îndreaptă atenția spre terenurile degradate, care ar putea fi cultivate cu arbori energetici. Biomasa este o resursă profitabilă de energie alternativă, neexploatată destul și de două ori mai ieftină decât cărbunii. Aceasta poate genera venituri de 200 de euro/ha.
- În România sunt peste două milioane de hectare greu de folosit în agricultură.
- De biomasă pot profita și consumatorii casnici.
- Producția obținută de pe 20 de hectare de teren poate asigura încălzirea a 50 de locuințe timp de un an.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Startup Elites: ce înveți în tabăra de antreprenoriat și de ce să te înscrii
Sursa: start-up.ro
-
Analiza Green Start-Up: cât costă alimentele vegane vs cele tradiționale
Sursa: green.start-up.ro
-
10 modele de papuci eleganți, cu toc, care oferă stil unei ținute de vară
Sursa: garbo.ro
-
evoMAG: Mai mult de jumătate dintre românii de la orașe nu au aer condiționat...
Sursa: retail.ro
-
Dobânda cheie a ajuns la 5,50%
Sursa: futurebanking.ro
-
Starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel îi îngrijorează pe apropiații...
Sursa: kudika.ro
-
Un alt fel de job: Ofițer șef de bomboane. Cum poți să faci bani mâncând...
Sursa: wall-street.ro