Care miniștri din cabinetul Ciucă ar putea fi vizați pentru remaniere

În urmă cu mai bine de șapte luni, miniștrii Guvernului au depus jurământul. Recent, s-a încheiat și prima etapă de evaluare pentru aceștia, a anunțat Nicolae Ciucă. Oficialul a declarat că el este mulțumit de miniștrii cabinetului său și de activitatea pe care o prestează aceștia.

Aceasta este prima evaluare pe care Nicolae Ciucă o susține din momentul preluării mandatului. La data de 25 noiembrie, premierul Ciucă împreună cu cei 20 de miniștri au depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis. Potrivit unor surse, evaluarea a fost realizată de premier la 1 iulie, după ce a anunțat termenul pentru îndeplinirea jaloanele și țintelor din PNRR, trimestrul doi din 2022.


Măsurile cele mai importante luate de cabinetul Ciucă

Miniștrii din cabinetul Ciucă au stabilit care sunt cele mai importante măsuri pentru viitorul țării. Printre acestea se numără compensarea și plafonarea prețurilor la energie. Majorarea prețurilor șa energie și nu doar a afectat populația țării și a provocat nemulțumirile oamenilor. Printre măsuri se mai numărăr următoarele:



  • pachetul "Sprijin pentru România"


  • compensația pentru carburant


  • desființarea Secției Speciale


  • înființarea unui hub umanitar internațional




Care sunt prioritățile Guvernului Ciucă

Premierul Ciucă a menționat că a fixat și viitoarele priorități ale Guvernului. Printre acestea se numără realizarea rectificării bugetare, adoptarea noilor Legi ale justiției, adoptarea noilor Legii de apărare, modificarea Codului Fiscal, definitivarea noii Legi a pensiilor, desființarea pensiilor speciale și definitivarea Legii salarizării unitare .


Miniștri care au părăsit Guvernul Ciucă

Cabinetul premierului Nicolae Ciucă a rămas aproape complet. Totuși, din componența sa a plecat Adrian Chesnoiu, care ocupa funcșia de ministru al Agriculturii, Dan Vîlceanu, ce activa în calitate de fost ministru al Fondurilor Europene și Florin Roman, cel care reprezenta Ministerul Digitalizării.