Guvernul îşi focalizează atenţia, în acest moment, ca prioritate asumată în programul de guvernare, pe ceea ce înseamnă creşterea nivelului de trai al populaţiei şi va acorda tot ceea ce este la îndemâna sa astfel încât cetăţenii să plătească taxele pe care şi le pot permite, a declarat vineri prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al OCDE, susţinută la Palatul Victoria, el a fost întrebat ce va face Guvernul vizavi de recomandarea din "Studiul Economic pentru România" al organizaţiei privind majorarea taxelor pe proprietate pentru a reduce deficitul bugetar.

"Aşa cum ne-am angajat şi am spus şi în momentul în care am prezentat programul de guvernare în Parlament, prioritatea numărul 1, în centrul programului de guvernare se află cetăţeanul român. Ca atare, doresc să subliniez că, în acest moment, ne focalizăm atenţia pe ceea ce înseamnă creşterea nivelului de trai al cetăţenilor, iar cetăţenii vor plăti, vom acorda tot ceea ce este la îndemâna noastră, ca cetăţenii să plătească taxele pe care şi le pot permite. Ca atare, la nivelul Guvernului vom face tot ceea este omeneşte posibil pentru a continua să creştem investiţiile şi, în felul acesta, să asigurăm o creştere economică, iar cetăţenii români să poată să beneficieze de pe urma lor", a afirmat Ciucă.

Anterior conferinţei de presă, premierul Nicolae Ciucă şi secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Mathias Cormann, au participat la lansarea studiului "Economic Survey of Romania", la Palatul Victoria.

Nicolae Ciucă a subliniat că documentul OCDE arată angajamentul ferm al ţării noastre în ceea ce priveşte aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi reprezintă o radiografie multidimensională a realităţilor socio-economice ale României, oferind factorilor de decizie o serie de recomandări extrem de utile, în vederea implementării acelor măsuri menite să genereze dezvoltare şi bunăstare pe baze inteligente, sustenabile şi incluzive. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.