Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul cu privire la acreditarea lui Dănuţ-Sebastian Neculăescu în calitatea de noul ambasador și reprezentant permanent al României la NATO şi şef al Delegației Permanente a României la NATO, potrivit Administrației Prezidențială.

 

Cine este noul ambasador al României la NATO

Dănuț Sebastian Neculăescu, în vârstă de 46 de ani, este secretar de stat pentru afaceri strategice, diplomat de carieră și activează la Ministerul Afacerilor Externe al României din octombrie 2002. În perioada 2017-2019 a ocupat funcţia de secretar de stat în relațiile cu vecinătatea estică și relațiile multilaterale la nivel global.

În perioada aprilie - iulie 2017 a activat în calitate de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului. Anterior, a mai lucrat și în funcția de secretar de stat pentru afaceri strategice și pentru afaceri regionale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, potrivit CV-ului său de pe site-ul MAE.

Ce facultate a absolvit noul ambasador

Timp de doi ani, din mai 2009 – până în septembrie 2011 a ocupat funcția de adjunct a reprezentantului permanent al României pe lângă Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), cu sediul la Viena, și Comisiei pregătitoare a Tratatului pentru Interzicerea Totală a Testelor Nucleare (CTBTO).

În perioada martie 2004 – decembrie 2006, a activat ca șef de birou și ulterior director al Direcției OSCE, Neproliferare și Controlul Armamentelor din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Neculăescu a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității din București și al Facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu, București. A urmat cursurile Academiei Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe (2002), Academiei Diplomatice din Marea Britanie (2002) și Colegiului NATO de la Roma (2003).


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Ianuarie 2022 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.