Popularitatea lui Joe Biden se prăbușește în sondaje, ajungând la cel mai scăzut nivel din timpul președinției sale. Americanii par să fie din ce în ce mai critici cu privire la răspunsul său la pandemia de COVID-19.

Popularitatea lui Joe Biden se prăbușește în sondaje și ajunge la cel mai scăzut nivel de la preluarea mandatului

Sondajul de opinie Reuters/Ipsos a fost realizat la nivel național, în zilele de 15 și 16 septembrie, și a arătat că 44% dintre adulții americani au aprobat prestația lui Biden în funcție, în vreme ce 50% au dezaprobat-o, iar restul nu erau siguri.

De altfel, popularitatea lui Biden este în scădere de la jumătatea lunii august. Atunci, guvernul afgan susținut de SUA s-a prăbușit, iar numărul deceselor COVID-19 a crescut vertiginos în țară.

Sondajul săptămânal a arătat că numărul americanilor care susțin măsurile și ideile lui Biden în ceea ce privește criza sanitară a scăzut sub 50% pentru prima dată. Aproape 48% au aprobat politicile șefului de stat, în timp ce 46% le-au dezaprobat. În aceeași perioadă a președinției lui Donald Trump, circa 38% dintre americani aprobau prestația sa ca lider al țării, în timp ce 57% o dezaprobau.

Teorie controversată în SUA

O teorie controversată circulă în SUA. Secretarul de stat Antony Blinken a fost întrebat de un senator republican cine apasă butonul „mute” pentru a-i întrerupe discursurile lui Biden.

„Cineva la Casa Albă are autoritatea să apese butonul și să taie discursul președintelui și sunetul. Cine este această persoană?”, i-a întrebat senatorul republican Jim Risch pe Blinken, care i-a răspuns că Biden „vorbește foarte clar”, adică fără să fie întrerupt.

„Vreți să spuneți că nu există nimeni în Casa Albă care să-l poată întrerupe, pentru că ieri s-a întâmplat și s-a întâmplat de mai multe ori înainte de asta. S-a zvonit mult că cineva are capacitatea de a apăsa butonul și de a-i întrerupe sunetul și de a-l opri din vorbire”, a continuat Risch.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

„Nu există o astfel de persoană”, a completat Blinken, vizibil deranjat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.