Prefectul Capitalei, Alin Stoica, și-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1, a anunțat prefectura, ca urmare a cererii făcute de primarul Clotilde Armand pentru a pune capăt crizei gunoaielor din Sectorul 1.

Clotilde Armand a bifat o victorie în criza gunoaielor din Sectorul 1

Stoica a cerut lămuriri suplimentare, joi, de la Primăria Sectorului 1, pentru o decizie finală privind cererea primarului Armand de declarare a stării de alertă sanitară în sectorul pe care îl conduce. În urmă cu două zile, Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Sectorul 1 a votat propunerea oficialului de a solicita din nou prefectului declararea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile din cauza deșeurilor neridicate de Romprest.

Situația din acea zonă a devenit critică în ultimele săptămâni, după ce mai mulți cetățeni au reclamat riscul de îmbolnăvire din cauza mizeriei care îi înconjoară. De asemenea, conflictul dintre Clotilde Armand și compania Romprest s-a acutizat.

Context

Întreaga poveste a început imediat după alegerile locale de la finalul anului 2020. Atunci, Clotilde Armand, abia ajunsă în funcția de primar, a afirmat că este nemulțumită de sumele mari de bani pe care Sectorul 1 le dă companiei Romprest, în baza unui contract semnat în 2008. Firma a refuzat să mai ridice gunoiul stradal necontrolat din cauza datoriilor acumulate - aproape 100 milioane de lei - din mandatul fostului primar PSD, Daniel Tudorache. Astfel, oficialul a contractat serviciile unei alte firme de salubritate pentru a strânge deșeurile pe care Romprest nu dorea să le adune, deși compania avea exclusivitate. În decembrie 2020, Romprest a introdus la Tribunalul București ordonanța președințială prin care cerea judecătorilor trei lucruri:


  • Sa oblige Primaria si Consiliul Local, prin intermediul primarului Clotilde Armand, sa respecte contractul incheiat in 2008, de prestare a serviciilor de salubritate, partea in care Romprest avea exclusivitate pe raza Sectorului 1.

  • Sa fie respectate termenele de plata ale serviciilor, conform dispozitiilor contractului de prestari servicii.

  • Sa o oblige pe Clotilde Armand sa mai difuzeze pe canalele media - televiziune, presa scrisa sau online, retele de scializare etc. - afirmatii "defaimatoare privind imaginea, numele, activitatea, stadiul relatiei contractuale si/sau orice infomatii sau documente ce fac parte din fondul de comert al subscrisei (cu exceptia celor care se circumscriu definitiei de "infomatie publica")."



Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.