Magistratul de la Giurgiu refuză judecarea eliberării lui Liviu Dragnea

„Solutia pe scurt: În baza art. 68 C. proc. pen., raportat la art. 64 alin.1 lit.f C.proc.pen., admite cererea de abţinere formulată de judecător Lazăr Ana. În baza art. 68 alin.6 C proc. pen. menţine actele şi măsurile dispuse, completul de judecată urmând a fi constituit potrivit dispozițiilor art.110 (5) din R.O.I.I.J.”, se arată în minuta aflată pe portalul instanțelor de judecată.


În data de 21 aprilie 2021, Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare condiționată din partea comisiei Penitenciarului Rahova. Fostul lider al PSD a cerut Judecătoriei Sectorului 5 al Capitalei eliberarea condiționată încă din 12 aprilie 2021. Hotărârea a aparținut însă instanței, care a stabilit termenul de soluționare a cererii pe 27 aprilie 2021.

Pe data de 27 aprilie 2021, magistrații Judecătoriei Sectorului 5 al Capitalei au respins cererea fostului șef PSD de eliberare condiționată. Politicianul a fost audiat prin videoconferință în 27 aprilie, invocând faptul că a stat destul timp închis și că s-a reabilitat. Procurorul DNA a solicitat instanței judecătorești prelungirea pedepsei în spatele gratiilor pentru încă șase luni în cazul lui Dragnea. Procurorul a argumentat faptul că omul politic consideră, în continuare, că a fost condamnat politic și că nu acceptă faptul că a încălcat legea.