„Însă atingerea acestei ţinte depinde doar de România. Eforturile prioritare ţin de corectarea legilor justiţiei, desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi punerea Codului penal şi a Codului de procedură penală în acord cu deciziile Curţii Constituţionale", scrie Dan Barna, miercuri, pe pagina de Facebook.

El menţionează că acest lucru i-a fost transmis şi vicepreşedintelui Comisiei Europene Vera Jourova şi că a primit asigurări că încheierea MCV este şi pe agenda executivului european.

„După 13 ani în care România a fost subiect al unei monitorizări excepţionale din partea Comisiei Europene, cu regrese majore în 2018 şi 2019, am încredere că eforturile noastre intensificate în perioada următoare vor duce la o funcţionare normală şi predictibilă a statului de drept în România. Mesajul doamnei Jourova şi al Comisiei a fost foarte clar: din partea României se aşteaptă fermitate şi rezultate. Angajamentul nostru este că le vom livra", precizează viceprim-ministrul.