Reacția lui Marcel Ciolacu a venit în urma campaniei „Vinerea Verde”, lansată de Ministerul Mediului, care îi îndeamnă pe români ca vinerea să își lase mașinile acasă și să folosească mijloacele de transport în comun, bicicletele, sau alte mijloace prietenoase mediului.

La această campanie s-a alăturat și premierul Florin Cîțu, care a venit pe jos, vineri, la Guvern.

Şeful Executivul a precizat jurnaliştilor care l-au aşteptat la una din intrările în Guvern că a venit "exclusiv pe jos" de acasă până la Palatul Victoria, precizând că a parcurs distanţa în aproximativ 15 minute.

Liderul PSD îl critică în mesajul său pe Florin Cîțu, susținând că este o rușine că nu merge zilnic pe jos la Guvern, având în vedere că face doar 15 minute.

„Când stai în zona Primăverii/Dorobanți și faci 15 minute pe jos până la guvern e o rușine că nu mergi în fiecare zi pe jos! Mai greu e pentru cel care locuiește în Titan sau în Pantelimon.

Dl. Cîțu uită - din nou! - de ce merge în fiecare zi la guvern: nu pentru a-și etala zilnic ipocrizia, ci pentru a crește nivelul de trai al românilor astfel încât toți românii să aibă posibilitatea - în mod constant și nu ca dânsul, de poză - de a proteja mediul în care trăim!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.