„Evident că îmi asum acest scor, pentru că este practic un scor dublu faţă de 2016. E un rezultat important, care confirmă ceea ce doreşte electoratul din România dorește. USR PLUS trebuie să facă parte din viitoarea guvernare. Este un rezultat prin care USR-PLUS îşi confirmă statutul de partid important”, a declarat Dan Barna la Digi 24.

Copreședintele USR PLUS a spus că nu i se pare tocmai potrivită comparația cu alegerile europarlamentare, deoarece scrutinul a fost mai mare, iar votul a putut fi exercitat de oriunde, nu doar din județul de reședință, așa cum este cazul alegerilor parlamentare.

„De la 10% la alegerile locale la 16% la parlamentare este o creştere de 6 la sută în câteva luni. Pe de altă parte, tot duminică ne-am confirmat victoriile din 2016 din București și diaspora. Rezultatul arată practic că USR-PLUS este un partid care a continuat să crească, este pe un trend ascendent. Comparaţia cu europarlamentarele nu este chiar potrivită, pentru că la acel scrutin prezenţa a fost mai mare şi în plus, se poate vota de oriunde, pe când la locale şi parlamentare se poate vota doar din judeţul tău, iar electoratul USR-PLUS este unul dinamic şi specific marilor oraşe. La europarlamentare a fost şi acel semnal de revoltă în contextul în care Liviu Dragnea aproape ne scosese din Europa”, a explicat Barna.

Celor care au văzut rezultatul USR PLUS ca un eșec la alegerile parlamentare și care i-au cerut demisia, Dan Barna le-a transmis că prioritatea de acum este negocerea cât mai bună a noului Guvern.

„Elementele de politică internă vor fi rezolvate în mod natural, peste câteva luni, când avem congresul legat de finalizarea fuziunii”, a spus Barna.

Acesta a fost pus să își dea cu părerea despre demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier, Barna considerând că „putea să rămână până la finalizarea negocierilor. Este o decizie pe care sunt rezervat în a o comenta”.