Judeţele Moldovei vor fi beneficiare ale investiţiilor Guvernului în următorii 10 ani, a declarat, duminică, preşedintele PNL, prim-ministrul Ludovic Orban, aflat într-o vizită electorală în judeţul Neamţ.

El a subliniat că "marea" problemă a Moldovei este aceea că "a fost ocolită" de investiţii mari.

"O companie care să investească într-o localitate are nevoie de lucruri simple: acces la apă, canalizare, gaz, curent electric şi căi de transport. Tocmai aceste lucruri trebuie realizate pentru Moldova, pentru a putea asigura conectarea Moldovei cu toată infrastructura de transport europeană, iar pentru fiecare localitate să asigurăm aceste minime elemente de civilizaţie: apă, canal, gaz, curent, asfalt şi să putem să atragem investiţii. Moldova va fi net beneficiara investiţiilor Guvernului pe care îl conduc, în următorii 10 ani", a susţinut Orban.

Preşedintele PNL a adăugat că în regiune vor fi construite trei autostrăzi, dintre care două vor străbate judeţul Neamţ, menționează Agerpres.

"Moldova nu are astăzi nicio autostradă. Moldova va avea, sper eu, la finalul celor 10 ani sau chiar în 8 ani, trei autostrăzi: autostrada de pe coridorul 9 Paneuropean Bucureşti - Siret, Autostrada Unirii Târgu Mureş - Tîrgu Neamţ - Iaşi - Ungheni şi Autostrada Bacău - Braşov. Acestea nu sunt poveşti, ci obiective de investiţii pentru care la ora actuală avem garanţia finanţării de 75% şi vom găsi bani pentru a asigura finanţarea integrală a acestora. Judeţul Neamţ va fi străbătut de două autostrăzi: cea de pe axa nord - sud, dar şi Autostrada Unirii. Sunt obiective de investiţii fundamentale care vor garanta toate oportunităţile de dezvoltare de aici şi vor garanta că investiţiile vor trece Carpaţii", a afirmat el.

Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, candidatul liberalilor la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a susţinut că alegerile din 27 septembrie vor consfinţi "sfârşitul erei PSD".

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

"Aceste alegeri sunt cele în care judeţul Neamţ îşi va alege drumul schimbării. Pe 27 consfinţim sfârşitul erei PSD, a unui baron care conduce acest judeţ, Ionel Arsene, cel care nu a făcut altceva decât să condamne judeţul la subdezvoltare. Noi ne dorim bunăstare pentru fiecare comunitate, fiecare gospodărie şi respect, pe care îl avem pentru dumneavoastră", a declarat Cozmanciuc.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2020 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.