"Ne angajam raspunderea pe legea privind alegerea primarilor in doua tururi ca sa garantam romanilor dreptul de a avea o administratie locala legitima si competenta!

Romanii vor ca primarii sa fie alesi cu o majoritate consistenta, de 50% +1 din voturi, nu cu procente ridicol de mici. Fara aceasta lege, oamenii nu vor putea schimba primarii de care sunt nemultumiti. Ne-am asigurat ca nu se va mai face turism electoral. Nu trebuie sa mai acceptam ca o primarie sa fie castigata cu doua-trei autobuze de 'flotanti'.

Pentru a democratiza Romania, ne-am pus mandatul pe masa prin procedura angajarii raspunderii in Parlament. Suntem pregatiti pentru o eventuala motiune de cenzura. Avem de partea noastra romanii de buna-credinta.
Ne-am asigurat ca procedura angajarii raspunderii a fost transparenta si am acceptat amendamente ale partidelor parlamentare.

Astfel, am decis ca:
- Cei care candideaza independent pentru functiile din administratia locala sa poata candida cu jumatate din semnaturile necesare pentru partidele politice;
- Am adus clarificari legate de reprezentantii grupului minoritatilor nationale in birourile electorale, prezenta observatorilor in sectia de votare si a persoanelor straine in preajma;
- Viza de 'flotant' sa nu se poata obtine cu mai putin de 60 de zile pana la data alegerilor, pentru a preintampina deturnarea rezultatului votului.

In ziua alegerilor, este important ca fiecare roman sa-si exercite dreptul de vot fara teama si fara presiune din partea primarilor in functie", a precizat pe Facebook Raluca Turcan.