"Guvernarea PNL este una responsabila. Venim cu solutii atat pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului administrativ) cat si pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile si populismele guvernarilor PSD din ultimii ani", a scris, duminica, ministrul Finantelor, pe reteaua de socializare.

Acesta afirma ca dinamica cresterilor cheltuielilor cu asistenta sociala este conditionata, ca in orice tara din lume, de evolutia economiei si a incasarilor la buget, "mai ales in situatia Romaniei unde 2/3 din cheltuieli curente sunt salarii si asistenta sociala".

"In plus, dublarea alocatiilor, 7,5 miliarde lei, nu a fost inclusa in buget si este nevoie de resurse suplimentare - venituri mai mari decat cele bugetate si/sau reduceri de cheltuieli. Din primul moment am cautat analiza facuta de PSD pentru legea pensiilor. Am cautat sursa de finantare. Nu am gasit-o. Nu exista. Am facut la fel pentru amendamentul introdus in Parlament care dubleaza alocatiile. Nici acolo nu am gasit sursa de finantare. Iresponsabilitate maxima din partea socialistilor care in disperarea de a-si salva imaginea sunt gata sa arunce in aer Romania", a mai scris Florin Citu, potrivit Agerpres.

Seful de la Finante afirma ca sustine 100% declaratia premierului Romaniei Orban, potrivit caruia dublarea alocatiilor pentru copii se va face numai daca exista resurse financiare. "Daca exista resurse financiare, (...) nu-mi place sa mint. Si daca am fi vrut sa marim alocatiile nu am fi putut pentru ca Legea bugetului era deja publicata, intrata in vigoare la momentul la care a fost promulgata Legea de crestere a alocatiilor", a afirmat Orban, duminica, la Hotnews, intrebat daca alocatiile pentru copii vor fi dublate la jumatatea acestui an.

De asemenea, premierul a subliniat ca sunt prevazuti bani la buget pentru majorarea pensiilor cu 40% din luna septembrie, dar nu este "100%" aplicarea acestei masuri, deoarece "totul depinde de cum evolueaza economia".