MInistrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, miercuri seara, ca au fost demarate procedurile pentru modificarea legislatiei astfel incat sa fie permisa din nou vanatoarea cormonarilor.

Potrivit lui Oros, cormoranii sunt o problema reala, care afecteaza piscicultura.

"Cormoranii sunt o problema care, alaturi de alte probleme, poate sa participe la pierderi mari in acvacultura. Despagubirile sunt justificate. Am inteles de la ornitologi ca cormoranii pot produce pagube foarte mari. Este o specie protejata si nu a fost vanata in ultima perioada, s-a inmultit foarte mult si si-a schimbat arealul, patrunzand in zone din tara care pana acum nu erau intalniti. Ar trebui armonizata legislatia cu cei de la mediu, dar intr-o discutie foarte ampla cu asociatiile de protectie a animalelor. Sunt proceduri pentru a schimba legislatia in acest domeniu pentru a se reveni la vanatoarea de cormorani", a declarat Adrian Oros, la Digi24, potrivit B1.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.