"Deocamdata este un vot, pana intra legea in vigoare mai sunt proceduri constitutionale. Este un populism ieftin al PSD care nu are niciun fundament in realitatea economica", a afirmat premierul Ludovic Orban, joi, intr-o emisiune la Radio Romania Actualitati, potrivit News.ro. Premierul a acuzat fosta guvernare a PSD ca a lasat vistieria tarii goala.

Potrivit lui Orban, propunerea social-democratilor privind majorarea alocatiilor a fost facuta intr-un moment care nu poate fi comparat cu cel in care PNL a propus acelasi lucru.

"Noi cand am propus majorarea alocatiilor pentru copii am facut acest lucru pentru ca nu mai fusesera majorate din 2015. Era o majorare pentru care existau resurse financiare la bugetul statului. Este clar ca PSD a venit cu un proiect fara niciun fel de studiu de impact (...) si a reusit sa obtina votul pentru acest proiect fara sa tina cont de situatia in care se gaseste astazi Romania", a spus el.

Totodata, seful Executivului a subliniat ca isi doreste "cresterea alocatiilor, dar aceasta sa fie sustenabila".

"Ne dorim cresterea alocatiilor, dar aceasta sa fie sustenabila, pentru ca daca o facem altfel, orice crestere de venit, de salariu, a pensiilor, duce la inflatie si la erodarea puterii de cumparare si cresterea nu se face decat pe hartie fara ca oamenii sa poata sa cumpere mai mult din banii pe care-i primesc in plus”, a explicat Ludovic Orban.