"Domnule prim-ministru Ludovic Orban, felicitari dumneavoastra si intregii echipe guvernamentale. Va doresc un mandat de mare succes, chiar daca, din pacate, nu va fi un mandat intreg de patru ani, ci un mandat ceva mai scurt, dar prin compensare va fi mai greu", a spus seful statului la ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre membrii Cabinetului Orban.

El i-a felicitat pe liberali pentru votul de investitura din Parlament a Cabinetului Orban.

"Ati reusit sa convingeti partidele din opozitie ca impreuna sa constituiti o noua majoritate in Parlamentul Romaniei, inlocuind majoritatea toxica din jurul PSD-ului si ati reusit sa convingeti suficienti parlamentari pentru a vota motiunea de cenzura, care a inlaturat de la putere guvernul esuat pesedist, iar astazi ati reusit din nou sa convingeti partidele din opozitie si alti parlamentari sa voteze impreuna cu PNL pentru Guvernul Ludovic Orban. Este o realizare foarte mare si vreau sa subliniez astazi, aici, ca ce s-a intamplat astazi este un exercitiu autentic democratic, un guvern a fost inlaturat prin majoritatea din Parlament,un nou guvern a fost investit printr-o noua majoritate parlamentara", a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

El i-a felicitat si pe parlamentarii care au votat alaturi de PNL.

"Sunt parlamentari din USR, din PMP, din UDMR, din ALDE, de la minoritati, chiar din Pro Romania, chiar neafiliati si unii chiar din PSD. Dumneavoastra, care ati votat pentru investirea Guvernului Orban, ati facut un lucru foarte intelept. Ati inteles foarte bine sa lasati deoparte micul, meschinul aranjament politic intr-un moment in care Romania a fost intr-o criza guvernamentala. Ati avut intelepciunea de a vota acest nou guvern pentru a termina criza si pentru a da Romaniei o sansa sa mearga cu bine mai departe. Felicitari si aprecieri din partea mea pentru toti cei care au votat astazi pentru investirea Guvernului Orban!", a spus Iohannis.