Liderul USR, Dan Barna, sustine ca sistemul de educatie trebuie sa fie depolitizat si descentralizat.

"A venit timpul sa luam scoala din mainile politrucilor si sa o dam pe mainile celor care tin cu adevarat la copii - parintii si profesorii.

In ultimii 30 de ani am avut 20 ministri ai Educatiei. Aproape un ministru anual, fiecare cu idei noi si o viziune proprie despre cum sa arate sistemul de educatie.

Nu mai vorbesc despre inspectorate, primarii, comisii si altele. Avem un sistem de educatie extrem de centralizat si politizat. Si care continua sa ii deceptioneze pe profesori si pe parinti si sa-si bata joc de viitorul copiilor.

Scoala trebuie sa raspunda nevoilor reale ale profesorilor si elevilor. Scoala trebuie sa-i pregateasca pe copii pentru viitor nu pentru trecut. Fiecare copil este diferit, de asta si sistemul de educatie trebuie sa fie capabil sa se adreseze fiecaruia.

Propunerea pe care o voi sustine in mandatul meu de presedinte este transferul puterii de decizie de la inspectoratele scolare catre nivelul scolii si schimbarea modului de functionare a consiliilor de administratie astfel incat scolile sa fie conduse mai aproape de copii si pentru interesele lor.

Sistemul de educatie trebuie sa fie depolitizat si descentralizat", a scris Dan Barna pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.