Potrivit unui comunicat de presa, ''ca viitor presedinte al Romaniei, obiectivul major al lui Dan Barna este sa opreasca migratia romanilor si sa influenteze masuri guvernamentale care sa-i determine pe cei aflati in diaspora sa se intoarca acasa''.

Dan Barna se va afla la Munchen si Milano pe 30 septembrie; pe 1 octombrie se va intalni cu comunitatile de romani din Roma; pe 2 octombrie va fi in Barcelona si Madrid, iar pe 3 si 4 octombrie - la Londra si Chisinau.

"Calatoria in Europa vine dupa 30 de zile in care am facut inconjurul Romaniei pentru a strange semnaturile necesare inscrierii candidaturii la alegerile prezidentiale, dar mai ales pentru a discuta cu oamenii despre proiectul meu pentru Romania. Am intalnit mii de romani cu rude plecate la munca in strainatate, cei mai multi ii vad pe cei dragi o singura data pe an, la sarbatori ori in concediile diasporenilor din luna august. Acum voi merge in orasele europene cu cele mai mari comunitati de romani pentru a afla direct de la ei motivele care i-ar face sa se intoarca acasa. Plecarea continua a tinerilor inseamna pierderea noastra ca natiune, in calitate de presedinte vreau sa stopez fenomenul care macina Romania", a declarat Dan Barna, potrivit Agerpres.

Dan Barna s-a aflat in SUA, in perioada 23 - 27 septembrie, pentru a se intalni cu romanii de aici, reprezentanti ai mediului politic si de afaceri si cu experti in politica externa.