"Dosarul Caracal

Dupa ce mai bine de o saptamana anchetatorii au 'sapat' la calea de urmat spre epicentrul afacerilor ilegale ale criminalului Dinca, pe masura ce oamenii se conving ca Dinca si cei care l-au protejat sunt pe un drum fara intoarcere, parte din cei din jurul criminalului si din victime au inceput sa vorbeasca in fata anchetatorilor. Este doar un inceput timid. Cu certitudine, vor fi tot mai multi si mai implicati cei care vor vorbi in perioada urmatoare.

Sunt convins ca procurorii si politistii vor ajunge in zone extrem de sensibile cu demnitari locali si de la nivel central din judetul Calarasi, Olt si din alte zone pe care Felix Banila si procurorii lui ii vor executa, pe buna dreptate, fara niciun fel de retinere. Marea problema este daca procurorii DIICOT vor avea forta sa treaca peste complexul de tip DNA si sa execute fara ezitare si strainii, beneficiari ai serviciilor minorelor rapite, santajate, umilite de criminalul proxenet si oamenii lui. Categoric, Dinca nu a fost singur.

Dar pana la capatul anchetei mai este mult, iar doritori de a compromite aceasta ancheta sunt destui. De aceea, este esential ca, pana la indepartatul final al anchetei, procurorii sa comunice zilnic, chiar si atunci cand nu pot spune nimic despre evolutiile anchetei.

Am mai spus-o, Dosarul Caracal este testul care ne va arata daca justitia din Romania este capabila sa aplice legea", a scris Basescu pe Facebook.