USR cere incetarea activitatii Comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile din 26 mai deoarece considera ca activitatea ei este o pierdere de timp. Scopul PSD si ALDE nu este ca prin aceasta comisie sa se afle adevarul despre blocarea, cu buna stiinta, a votului romanilor din Diaspora, ci sa-si justifice infrangerea in fata propriului electorat, se arata intr-un comunicat al USR.


"PSD si ALDE nu vor sa inteleaga ca nu pot acuza «fraudarea» unor alegeri pe care, de altfel, chiar ele le-au organizat. Autoritatea Electorala Permanenta a fost condusa pana in aceasta primavara de un membru marcant ALDE, Daniel Barbu, si apoi de Constantin-Florin Mituletu – Buica – PSD, Ministerul de Externe, de Teodor Melescanu – ALDE, Ministerul de Interne, de Carmen Dan, PSD.

"Este inutil ca aceasta comisie sa-si mai continue lucrarile, in conditiile in care reprezentantii tuturor institutiilor chemati la audieri au spus, fara nicio exceptie, ca la alegerile din 26 mai 2019 nu s-au inregistrat fraude electorale. Asa-zisa comisie de ancheta nu este nimic altceva decat un circ ieftin servit electoratului PSD de doamna deputat PSD Olguta Vasilescu. Nu poti sa fii serios sa ceri verificarea unui program dezvoltat de o institutie a statului cu una dezvoltata de «experti independenti» dar votati de partide. Ar mai ramane ca grupul experti sa fie condus de Sebi Ghita pentru ca absurdul situatiei sa fie complet", spune senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail.

USR considera ca o eventuala investigare a corectitudinii alegerilor ar trebui sa se concentreze pe aflarea motivelor pentru care zeci sau sute de mii de romani din strainatate nu au putut sa voteze, pentru ca acest lucru a influentat cu adevarat rezultatul alegerilor.

Dar toate propunerile USR de amendare a obiectivelor Comisiei au fost respinse, prin vot, de coalitia PSD-ALDE inca de la prima sedinta", se arata intr-un comunicat de presa al USR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.