Victor Ponta sustine ca Romaniei ii va fi mai greu la capitolul fonduri europene, dupa ce Corina Cretu si-a dat demisia din Comisia Europeana.

"Sa va dau o veste proasta: pe 2 iulie Corina Cretu nu va mai fi comisar european, deja si-a prezentat demisia dlui Juncker. Va fi parlamentar european. In locul sau va veni un comisar probabil finlandez, probabil dl (Jyrki) Katainen (actualul comisar pentru munca, crestere economica, investitii si competitivitate - n.r.), care este un tip foarte dur si rigid, ca sa spun asa. Si atunci sa vedeti cum va fi cu fondurile europene! Ca tot s-a plans guvernul de Corina Cretu, care vrea sa ii ajute

La fel, o sa avem o noua Comisie, care va fi mult mai dura din punct de vedere al deviatiilor bugetare. Daca ati vazut, s-a inceput procedura impotriva Italiei. Romania nu e Italia, e ceva mult mai mic. Deci, o sa avem niste partneri mult mai dificili decat dl Juncker, care era un tip bonom, simpatic, pe final de mandat. Daca va veni dl (Michel) Barnier sau dna (Margrethe) Vestager (actualul comisar pentru concurenta) ... dna Vestager s-a luptat cu Google, se va lupta si cu Romania, nu va ceda absolut nimic", a declarat Victor Ponta, potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.