"Eu nu cred ca trebuie sa ne speriem de tabere politice si oameni care au pareri foarte diferite. Nu trebuie sa ne speriem ca societatea civila a devenit activa si nu trebuie sa ne temem de aceasta situatie.

Eu cred ca ar trebui sa ne speriem de altceva: faptul ca nu ducem aceste chestiuni spre o dezbatere de idei, noi reusim doar sa ne certam. Este nevoie de o dezbatere, care poate sa fie si in termeni mai duri, dar cu un rezultat final. Eu m-as feri de o societate de tip unificator comunist, acolo unde toata lumea avea un viitor de aur, insa n-a fost sa fie.

Ceea ce imi displace este tenta unor politicieni de a cobori dezbaterea si atacul politic foarte mult. Una este sa acuzi politic. Eu acuz politic pentru ca PSD a ratat guvernarea si din partea cealalta vine unul si spune ca presedintele este mut. Cu asa ceva nu vii in politica, cu asa ceva te duci la cancan.

Tare mi-ar placea sa am o dezbatere politica cu adversarii, dar ce pot sa discut cu unii pe care ii acuz politic, iar ei imi raspund jignindu-mi persoana. Eu pot sa traiesc cu asta, dar nu ne ajuta deloc in dezbaterea politica. (...) Eu cred ca romanii s-au saturat de aruncatul de laturi in politica si cred ca vor veni tot mai des politicieni cu discurs politic, nu cu limbaj de mahala.", a spus Klaus Iohannis, porivit Stiripesurse.ro.