Liderul liberal sustine ca legea le interzice sa faca politica si, prin urmare, acestia nu trebuiau sa urce pe scena amenajata in cadrul Statiunii de cercetare de la Popauti alaturi de candidatul PSD la alegerile europarlamentare Carmen Avram, dar si de ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a cerut in mod direct votarea unui anumit candidat la scrutinul din 26 mai, scrie Agerpres.

"Nu pot sa remarc prezenta pe scena a domnului ministru Petre Daea, a domnului prefect Slincu de Botosani, prezenta pe scena a directorilor de deconcentrate, ma refer aici la Directia Agricola, AFIR si APIA. (...) Functiile respective nu le permit, in niciun caz, sa fie prezenti la o adunare electorala. (...) De aceea, respectand legislatia in vigoare, le cer public astazi demisia tuturor celor care ocupa aceste functii", a afirmat Soptica.

Liberalii sunt nemultumiti ca, desi in public se afla si europarlamentarul PNL Mihai Turcanu, care figureaza pe lista de candidati ai PNL, acesta nu a fost invitat pe scena de la Popauti.

Ministrul Agriculturii a participat, duminica, alaturi de Carmen Avram, dar si lideri din Botosani ai PSD, la Targul expozitional de ovine, pielicele Karakul, bovine, plante tehnice si produse traditionale, desfasurat in cadrul Statiunii de Cercetare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Popauti. Evenimentul a fost organizat impreuna cu Asociatia Moldoovis, Asociatia Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice, Asociatia Crescatorilor de Taurine din judetul Botosani, Asociatia Produs din Botosani, Consiliul Judetean Botosani, in parteneriat cu Directia pentru Agricultura Judeteana Botosani, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si Prefectura Botosani.