Analistul Stelian Tanase sustine ca o sentinta in defavoarea lui Dragnea l-ar scoate definitiv din viata politica si l-ar trimite la inchisoare, iar amanarea verdictului arata ca mizele sunt foarte mari si jocurile inca nu au fost facute.

"Asa cum m-am asteptat procesul lui Dragnea s-a aminat. Judecatorii nu sunt inca gata (psihologic etc) sa dea sentinta. Acesta a fost ordinul pe unitate – sa se traga de timp. In culise negocierile cu privire la soarta lui Dragnea nu s-au incheiat. Interesele sunt extrem de mari. O sentinta in defavoarea lui Dragnea l-ar scoate definitiv din viata politica si l-ar trimite la inchisoare.

Citeva aspecte. Nu este un proces politic, asa cum pretinde liderul PSD. Doua functionare lucrau partid la Alesandria dar apareau pe statele de plata ale primariei. Nu este nimic politic aici. De ce zice Dragnea ca e un proces politic? 1/ Ca sa se victimize. Asta aduce voturi destule. 2/ Alt motiv este pentru a-si afirma inocenta.Sunt nevinovat! zice. Nu este inocent, dupa parerea mea. Stia, cred, ce se intimpla in primarie. In Franta s-a judecat un proces asemanator. Jacques Chirac pe vremea cind era primar al Parisului a fost acuzat ca a folosit 26 de persoane pentru partid. Platite de primarie, ele lucrau pentru RPR, partidul lui Chirac. Dragnea nu a descoperit roata, a invatat smecheriile de unde a putut. Schema asta e arhicunoscuta, nimic nou.

M-a amuzat toata dimineata spectacolul. Distributie extrem de interesanta. Pe de o parte jandamii. Ca de fiecare data depasiti de cirumstante, neinstruiti, haotici, incapabili sa trateze corect situatia. Au mai fost la ICCJ si jurnalistii, incercind sa-si faca treaba si sa ne informeze cit de cit. Evident conditii nu au avut – din vina jandarmilor – asa ca s-au descurcat care cum a putut, pe cont propriu. Sunt obisnuiti cu conditiile grele si cu lipsa de respect a autoritatilor fata de munca lor. Au fost apoi civilii care il sprijineau pe Liviu Dragnea. Nu au fost bodigarzii, tuciurii, interlopii adusi altadata de Codrin Stefanescu, Mai curind au fost pensionari de la organizatiile de sector. Sunt aceia care au auzit sloganul „Liviule, daca te aresteaza, venim noi sa te scoatem!”(de la inchisoare! n red). Pe scurt- flash mob electoral! Au fost apoi contestatarii lui Dragnea, mai putini ca numar, veniti de capul lor. Una peste alta, am avut ce vedea toata dimineata la televizor.

Citeste si:
Președinta CE cere ca Putin să fie adus în fața justiție
Președinta Comisiei Europene...

Rezultatul este ca Dragnea a obtinut o noua aminare (20 mai), si s-ar putea sa scape…Este de fapt ce a vrut. Dragnea face din Justitie „ce vrea muschii lui”. Si o tara il priveste prostita. A plecat la final grabit. Nu a raspuns la intrebari, protejat de jandarmii lui Carmen Dan. S-a retras intr-o masina care il astepta la scara ICCJ intr-un cor de huiduieli, urale si fluieraturi", a scris Stelian Tanase pe blog.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.