Norica Nicolai sustine ca dezbaterile de la Strasbourg privind justitia din Romania au fost provocate din ratiuni electorale si politice.

"Din punctul meu de vedere, au provocat din ratiuni electorale si politice aceasta dezbatere - nu au participat nici Timmerman, nici Verhofstad, nici Weber. Asta inseamna cat de mult sunt interesati ei de dezbatere si de statul de drept.

Este o marota pe care o folosesc pe diferite interese. Am vazut un element de frustrare care m-a amuzat, pentru ca toata lumea avea o problema cu doamna Kovesi, statul de drept era ea in acceptia multor vorbitori. A fost o campanie care a decredibilizat Parlamentul, de un penibil desavarsit.

Era ca in filmul acela in care cineva era condamnat pentru ca se gandea la ceva. Ei stiau ca Romania e posibil sa adopte ceva, dar nu stiau ce. E o chestiune foarte serioasa care merita discutata cumva mai amplu pentru ca ea spune clar ce fel de lideri sunt, din pacate, si la Bruxelles.

Au vrut sa faca o dezbatere electorala si nu le-a iesit pentru au auzit si lucruri pe care nu ar fi vrut sa le auda: au auzit de protocoale secrete si nu ar fi vrut sa auda de acest lucru si au mai auzit ceva - ca romanii nu vor dublu standard. De exemplu, in justitie inseamna ca ceea ce nu este permis intr-o tara din UE, sa nu fie permis nici in Romania, dar si invers", a declarat Norica Nicolai, potrivit Antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.