"Doamna Kovesi, profesional, e un om care era depasit de functiile pe care le-a avut si, probabil, din acest motiv a reusit sa faca enorm de mult rau in aceasta tara, fabricand dosare dupa dosare pe banda rulanta, trimitandu-i, bineinteles, in instante pe oameni care erau nevinovati si asa mai departe, presiune asupra judecatorilor care sa dea sentintele pe care procurorii si le doreau, toate lucrurile astea au iesit la suprafata. (...) Sunt unii care o sustin pentru ca aceste lucruri ei cred ca le servesc din punct de vedere politic, nu e nimic altceva", a afirmat Tariceanu la Romania TV.

El a spus ca, la Parlamentul European, Kovesi nu a fost supusa unui interviu pe baza calitatilor profesionale, fiind dat un vot politic.

"Care este aprecierea? Vreau sa subliniez ceva: doamna Kovesi nu a fost supusa unui interviu care sa-i evalueze calitatile profesionale, acolo, in Comisia LIBE, dar si in cealalta comisie de control bugetar s-a dat un vot politic. E foarte interesant ca noi primim sfaturi de la partenerii nostri sa nu amestecam politicul in justitie, votul de la Bruxelles a fost un vot politic, pe grupuri, s-a organizat grupul PPE, care este cel mai mare grup european, sa dea un vot pentru Kovesi. Are valabilitate cat poate sa fie votul politic. Deci votul politic nu se da pe considerente profesionale, ca nu i-a pus nimeni intrebari legate de cunostintele de drept, de drept constitutional, de drept european, de functionarea institutiilor, nu", a adaugat Tariceanu.

El a sustinut ca nu are o problema daca Kovesi ar ajunge procuror-sef european, scrie Agerpres.

"Eu nu am o problema foarte mare cu doamna Kovesi ca daca ajunge procuror general european, ca acolo nu o sa poata sa faca tumbele pe care le-a facut pe aici, nu o sa poata sa dea dispozitii procurorilor sa il inhate pe ala ca sunt oameni cu experienta si cu scaun la cap. (...) Nu ma intereseaza, sa faca ce vrea. Daca atat pot cei de la Parlamentul European, asta este orizontul lor. Eu am fost la Parlamentul European, am avut discutii si, dupa ce am plecat de la Parlamentul European, concluzia mea a fost urmatoarea: credeam ca in Parlamentul Romaniei nivelul e mai coborat, dar nu este atat de coborat cum imi imaginam dupa ce m-am intors de la Parlamentul European", a mai spus liderul ALDE.

Tariceanu a mai spus ca nu il intereseaza daca Laura Codruta Kovesi ar candida la presedintie.

"Nu stiu si nici nu ma intereseaza ca Romania nu poate sa stea pe loc sau o sa avanseze mai mult sau mai putin din cauza doamnei Kovesi. (...) Nu o vad nimica, dupa ceea ce a facut in Romania ca procuror eu am o parere absolut execrabila despre calitatile ei profesionale si despre modul in care intelege relatia intre institutii si cetatean, modul defectuos in care intelege relatia intre institutii si cetatean. Ea este buna ca procuror Putin, de mana dreapta a lui Putin, acolo ar face treaba excelenta", a mai afirmat Tariceanu.