USR Diaspora a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu privire la mesajul distribuit pe Facebook de europarlamentarul Maria Grapini care i-a jignit pe romanii din Diaspora ce participa la mitingul din 10 august, din Piata Victoriei.

”Afirmatiile publice emise de Maria Grapini, o persoana cunoscuta la nivel national si international si care exercita puterea publica, au efectul de a umili si demoraliza pe cei vizati. Mai mult, faptul ca o persoana publica foloseste exprimari atat de jignitoare asupra unei intregi comunitati, doar pe baza convingerilor politice, induce publicului ca un comportamentul jignitor fata de romanii din diaspora este legitim si justificabil din moment ce este sustinut de un functionar public de rang inalt”, se arata in sesizarea USR Diaspora.

USR crede ca insultarea comunitatii romanesti din afara tarii constituie un gest absolut incalificabil indiferent de imprejurari, in special tinand cont de standarde morale pe care le impune functia publica, se arata intr-un comunicat USR.

”In 1990, Ion Iliescu ii numea golani pe protestatarii din Piata Universitatii. Au trecut 28 de ani si limbajul multor politicieni romani nu s-a imbunatatit, mai ales atunci cand sunt criticati. Reprezentantii poporului intr-o democratie ar trebui sa intruchipeze repere morale al societatii si sa puna interesele cetatenilor mai presus de cele politice. Derapajele majore, precum cel al doamnei Maria Grapini, trebuie sanctionate pentru a ne asigura ca societatea noastra evolueaza”,
a declarat Emanuel Stoica, presedintele USR Diaspora.

USR Diaspora solicita CNCD sa analizeze de urgenta sesizarea si sa o sanctioneze pe Maria Grapini pentru discriminare si hartuire


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.