Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a calificat miercuri drept "bine-venita" demisia consilierului prezidential Elena-Simina Tanasescu.

"Demisia doamnei Tanasescu este foarte bine-venita, (...) avand in vedere declaratiile pe care le-a facut, neconvingatoare absolut pentru nimeni, si declaratiile judecatorului Curtii Constitutionale, lucru care pentru mine semnifica o situatie foarte grava si anume presiuni directe facute asupra CCR in legatura cu deciziile pe care le-au luat, ceea ce este evident inacceptabil", a declarat Tariceanu, la Senat.

El si-a exprimat speranta ca, dupa aceasta saptamana, seful statului va anunta public cum interpreteaza decizia CCR in cazul procurorului-sef al DNA sau ce masuri va lua.

Administratia Prezidentiala a anuntat miercuri ca Elena-Simina Tanasescu si-a prezentat demisia din functie, relateaza Agerpres.

Vinerea trecuta, judecatorul CCR Petre Lazaroiu a declarat ca a fost chemat de unul dintre consilierii presedintelui Klaus Iohannis, Simina Tanasescu, care i-ar fi comunicat ca sefului statului i se cere imperios de catre o asociatie emiterea unui decret de revocare a sa din functie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.