"O votam si daca nu are sansa de reusita, ca doar nu o sa votam cu Dancila. Marea problema e sa nu ne facem de ras, sa luam bataie. Sunt cam 80 de voturi diferenta in favoarea puterii, mai au minoritatile si UDMR", a declarat Traian Basescu, la Romania TV, potrivit Mediafax.

Fostul presedinte a vorbit si despre plecarile din PSD si din PMP din ultima perioada.

"Toti trag de partidele mai mici ca sa-si rotunjeasca numarul de parlamentari, numai ca doar fraierii pleaca, dupa parerea mea. Cei care pleaca la PSD nu sunt pusi pe locuri eligibile la viitoarele alegeri. Cei care se uita catre partidul lui Ponta... personal nu cred ca va intra in Parlament. Uitati-va cum si-a pus emblema cu partenerul lui, marele Banicioiu care ne spunea la toate televiziunile ca avem mijloace sa ii salvam (n.r pe ranitii din Colectiv), in loc sa declanseze mecanismul european. A sacrifica oameni mintind public ca ai mjloace sa salvezi vietile acelor nenorociti este o crima. Cu acesta vrea sa defileze Ponta?", a mai spus Basescu.

PNL a anuntat ca va initia motiune de cenzura la adresa Cabinetului Dancila, urmand sa incerce atragerea de voturi chiar si din partea alesilor PSD.