Fostul presedinte Traian Basescu il indeamna pe liderul social-democrat sa demisioneze din Parlament, scrie digi24.ro.

'Acum 21 de ani, nimic despre prezumtia de nevinovatie .
Ce zici Dragnea, ai curaj sa repeti si tu acest discurs in plenul Camerei Deputatilor ? (reproduc fragmente din discurs)

Sedinta Camerei Deputatilor din 9 aprilie 1996
Are cuvantul domnul deputat Traian Basescu.

Domnule presedinte,
Doamnelor si domnilor deputati,
In calitate de om politic al opozitiei, nu am dreptul sa las actualului Guvern sansa de a justifica nematerializarea acuzatiilor false pe care mi le-a adus prin propria-mi imunitate parlamentara.
In calitate de om politic responsabil, nu am dreptul sa intretin suspiciunea electoratului asupra probitatii mele, cu atat mai mult cu cat, adesea, mi-am afirmat nevinovatia.
In calitate de deputat de Vaslui, trebuie sa dovedesc urmasilor razesilor lui Stefan cel Mare ca, in septembrie 1992, au votat un om cinstit.
In calitate de deputat, am obligatia sa contribui la apararea prestigiului institutiei supreme a democratiei autohtone, Parlamentul Romaniei.
In calitate de parinte, am obligatia sa asigur copiilor mei dreptul de a fi, in continuare, mandri de tatal lor.
In calitate de marinar al flotei maritime romane, am obligatia sa demonstrez echipajelor de la bordul navelor petroliere ale tarii, alaturi de care adesea am infruntat natura, ca am ramas acelasi comandant aspru, dar drept, care a stiut si stie ce este demnitatea si onoarea.
Din aceste motive, dar si pentru a proba ca niciodata nu am facut din imunitatea parlamentara o pavaza pentru ilegalitati, cu deplina incredere in justitie, dar si in corectitudinea actelor mele din timpul guvernarii, astazi, 9 aprilie 1996, demisionez din Parlamentul Romaniei.
Va multumesc", a scris Traian Basescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.