Raluca Turcan sustine ca datele publicate de INS confirma faptul ca "PSD si ALDE au scumpit viata romanilor" si ca "scumpirea carburantilor a fost cauza principala care a generat alte scumpiri".

"Realitatea este confirmata de cifrele statistice oficiale: PSD si ALDE au scumpit viata romanilor.

Conform datelor INS publicate miercuri, pretul carburantilor s-a majorat cu 2,19% intr-o singura luna, septembrie fata de august. Exact cand Guvernul Dragnea 2 a introdus prima majorare a accizei la benzina si motorina. Si inca n-au fost luate in calcul etapa a doua a cresterii accizei si scumpirea tarifelor la electricitate.

Scumpirea carburantilor a fost cauza principala care a generat alte scumpiri. Din nou, cifrele INS vorbesc de la sine: in septembrie fata de august, Romania a inregistrat cea mai mare crestere de preturi din ultimul an (0,50%). Intr-o singura luna, preturile produselor alimentare au crescut cu 0,54% (plus 0,61% la carnea de porc, plus 0,60 % la preparate din carne, plus 0,46% la lapte si produse lactate). Majorari de preturi s-au inregistrat si confectii (plus 0,61%) sau la incaltaminte (plus 0,62%) si enumerarea poate continua.

Inflatia s-a reaprins si a ajuns la cel mai mare nivel al ultimilor doi ani. Veniturile romanilor sunt erodate zi de zi, maririle salariale de pe hartie se dovedesc o cacealma.

Toate acestea au o singura cauza: politicile gresite ale guvernelor PSD-ALDE patronate de Dragnea in complicitate cu Tariceanu. Dragnea si Tariceanu au mintit ca nu va creste pretul carburantilor prin reintroducerea supraaccizei. Au negat apoi cu cinism evidentele scumpirilor la pompa. Sau au inventat explicatii fantasmagorice", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.