"Costurile sunt in jur de 50 de milioane de euro, ceea ce, la nivel de tara, nu este o suma care sa creeze probleme (...) Nu e un capat de tara, dimpotriva. Problema este ca nu putem sa cumparam peste noapte cu banii acestia, ca daca ar fi un magazin unde sa cumparam maine un institut, o fabrica de vaccinuri, am face-o. Trebuie sa parcurgem niste etape", a declarat Tudose, potrivit agerpres.ro.

In viziunea premierului, prima etapa a fost reprezentata de numirea unui nou manager: "Prima etapa — numirea unui nou manager, fiindca inteleg ca echipa de acum este cumva autoarea, cu ghilimele sau fara, a situatiei in care ne aflam sau coautoare, fiindca eu ma asteptam ca, stiu eu, chiar din prima zi sa vina, sa ma trezesc cu ei la Guvern, spunand ca n-au gasit intelegere pana acum si uite ceea ce doresc ei sa faca si uite de ce au nevoie. Nu i-am gasit, ba dimpotriva, (...) nu prea am gasit pe nimeni tipand pe aceasta tema".

Intrebat despre existenta unui "dublu standard" in cazul vaccinurilor, asa cum se intampla si cu anumite alimente aduse in Romania, prim-ministrul Mihai Tudose a precizat: "Vreau sa cred ca nu se poate asa ceva".