Intrebat cum vede faptul ca au trecut doua saptamani de cand a cerut verificarea activitatii Laurei Codruta Kovesi si inca nu a primit concluziile raportului si daca a vorbit cu ministrul Justitiei, Klaus Iohannis a raspuns ca nu a discutat cu Tudorel Toader si nici nu va avea el o astfel de initiativa.

„Nu si nici nu o sa am de la mine initiativa. Sunt sigur insa ca domnul ministru se va anunta la mine imediat ce va avea niste concluzii”, a spus seful statului.

Chestionat in continuare daca Inspectia Judiciara va trebui sa termine mai repede acel raport, presedintele a sustinut ca astfel de verificari se fac intr-un mod profesionist si bine documentat, motiv pentru care finalizarea lor dureaza mai mult.

„Ca si reporter, doua saptamani pot parea mult si poate pentru un telespectator, doua saptamani este mult, dar sa stiti ca astel de verificari, cateodata, dureaza un pic mai mult si daca se fac intr-un mod profesionist si bine documentat, trebuie sa avem rabdare. Eu am toata increderea ca asa se vor face, adica profesionist si bine documentat”, a conchis Klaus Iohannis.