Crescatorii de ovine au coborat joi in Curtea de Arges cu sute de oi, protestand in legatura cu licitatia pentru concesiunea pasunilor. Ei considera ca licitatia a fost fraudata, toate pasunile fiind castigate de un fost angajat al primariei, care a luat peste 800 de hectare de padure, iar ei nu mai au unde sa duca animalele la pascut.

“Am avut si ieri (sambata - n.r.) discutii, pentru ca am discutat cu crescatorii de animale. Mie imi pare rau ca oaia, in loc sa stea pe pasune, sta pe asfalt si trebuie sa inteleaga toti, si cei care critica oaia seara la televizor si a doua zi dimineata mananca branza ei, sa inteleaga ca lucrurile acestea se pot defasura intr-o buna intelegere, cu legea in mana, cu aplicarea ei concreta”, a declarat duminica Petre Daea intr-o emisiune la TVR1, potrivit News.ro.

El a precizat ca, din nefericire, in acest domeniu exista multe frictiuni, descoperind mai multe cazuri in teritoriu, insa unele tin de administratia locala.

“Evident, o sa ne uitam si in lege daca se impune sa modificam acte normative care sa vina in sprijinul comunitatii si a conducerilor administrative. Spuneam si ca regret aceste chestiuni care se pot rezolva, eu nu m-as duce niciodata cu oile in alta parte decat pe pajiste”, spune ministrul.

Daea a punctat ca “aceste exemple singulare” se rezolva cu legea, iar consiliile locale trebuie sa cantareasca bine interesul comunitatii.

Ministrul a mentionat ca le-a spus oierilor din Curtea de Arges cand au venit pentru discutii la minister sa nu ajunga in situatia in care sa puna oile pe asfalt. El a adaugat ca a primit la minister sesizari privind anumiti producatori, legat de numarul de animale pe care il detin, fiind in desfasurare o verificare a situatiei.