In semn de protest fata de declaratia acestuia, parlamentarii USR au parasit sedinta de plen.

„Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri si discursuri bune in Parlament ofera Vasluiul! Eu sunt fractiunea care nu-si tine gura din Parlamentul roman. Eu unul nu o sa ma las speriat de amenintarile distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, imi scapa, ma scuzati, sunt batran”, a spus Bacalbasa de la tribuna.

Presedintele de sedinta, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit si i-a cerut lui Nicolae Bacalbasa sa-si incheie discursul, solicitare de care social-democratul nu a tinut cont.

Bacalbasa si-a continuat atacul, spunand despre unei colege parlamentar caruia nu i-a rostit numele ca va face fractura daca „mai da cu labele”, a aratat o serie de semne obscene.

„Da cu labele, vezi ca faci fractura, vezi domnisoara ca faci fractura si pe urma nu mai poti sa... votezi”, a spus deputatul PSD.

Gabriel Vlase i-a inchis microfonul si i-a cerut sa mearga in sala.

„Mergeti in sala, va rog, apeluri repetate”, a spus presedintele de sedinta.

Deputatul PMP Corneliu Bichinet a solicitat drept la replica in urma afirmatiilor lui Nicolae Bacalbasa, spunandu-i acestuia: „Ati trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judetul Vaslui si nu v-a stricat nimeni rozeta”.