Flavius Campeanu, fiul fostului ministru al Muncii, Mariana Campeanu, care a ocupat functia de director tehnic al Registrului Auto Roman, a fost condamnat, luni, de Judecatoria Sectorului 1, la cinci ani de inchisoare, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

In acelasi dosar a fost condamnat la cinci ani si sase luni Ovidiu Crapatureanu, fost director al Registrului Auto Roman (RAR). Instanta a dispus ca cei doi sa plateasca daune catre RAR in valoare de 876.610 euro.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 3 iunie – 16 septembrie 2008, Crapatureanu si Campeanu, sub pretextul construirii unui poligon de incercari autovehicule, au facut demersuri pentru achizitionarea unui teren de 536.140 metri patrati, situat in extravilanul comunei Roata de Jos, judetul Giurgiu, la un pret cu mult mai mare decat valoarea sa de piata, cauzand RAR un prejudiciu in cuantum de 1.076.509 de euro, reprezentand diferenta dintre pretul de achizitie (1.179.508 de euro) si valoarea de piata a terenului (102.999 de euro) la data cumpararii, noteaza Mediafax.

Procurorii DNA sustin ca terenul a fost cumparat prin incalcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vanzare bunuri imobile, la un pret de 2,2 euro metrul patrat, in conditiile in care vanzatorul terenului anuntase public, prin mijloace de informare in masa, o oferta de vanzare a terenului la pretul de 0,75 euro metrul patrat.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.