“Este foarte clar ca nu avem timp de pierdut. Trebuie sa urgentam finalizarea documentatiilor, procesul de licitatie si implementarea proiectelor de infrastructura. Tin foarte mult la respectarea criteriilor de transparenta, de eficienta si corectitudine in folosirea banului public, iar scurtarea termenelor nu inseamna sa facem rabat de la aceste principii“, a subliniat seful Executivului, conform comunicatului remis 9AM.ro de catre Guvernul Romaniei.

Intalnirea de lucru cu ministrul Transporturilor, Alexandru-Razvan Cuc, si presedintele ANAP, Bogdan Puscas, a avut loc in conditiile in care se afla in pregatire documentatiile de atribuire pentru demararea/lansarea urmatoarelor proceduri de achizitie publica:

  • Podul suspendat peste Dunare in zona Braila, inclusiv drumuri de legatura (25 km). Documentatia de atribuire a fost trimisa pentru verificare la ANAP, urmand ca in perioada urmatoare sa fie publicat anuntul in SEAP. Valoarea estimata a proiectului este de aproximativ 500 de milioane euro, cea mai mare din ultimii 27 de ani, executia lucrarilor urmand sa fie finantata din fonduri nerambursabile, proiectul fiind cuprins in portofoliul POIM 2014-2020.
  • Drum expres Craiova Pitesti (121 km)- lansarea procedurii de achizitie publica este estimata pentru iunie 2017.
  • Centura de Sud a municipiului Bucuresti - Inelul 0 (50 km)- lansarea procedurii de achizitie publica este estimata pentru iulie - august 2017.
  • Autostrada Sibiu - Pitesti - Sectiunea 1 - Sibiu – Boita (14,1 km) - lansarea procedurii de achizitie publica este estimata pentru iunie-iulie 2017.
  • Autostrada Sibiu - Pitesti - Sectiunea 5 - Curtea de Arges - Pitesti (30,3 km) - lansarea procedurii de achizitie publica este estimata pentru iunie-iulie 2017.
  • Autostrada Brasov – Tg. Mures – Cluj – Oradea Sectiunea 3C: Suplacu de Barcau – Bors (km 4+200 – km 64+450) 60,2 km- lansarea procedurii de achizitie publica este estimata pentru iulie - august 2017.

De asemenea, in data de 22 aprilie 2017 a fost publicat in SEAP contractul pentru proiectarea si executia Proiectului Varianta de Ocolire Timisoara Sud, care prevede executia a 25,690 km de drum national la standarde europene. Termenul limita de evaluare a ofertelor este iulie 2017. Pe langa beneficiile locale, varianta de ocolire Timisoara Sud are ca principal scop fluidizarea traficului intern si international care intra in tara prin zona Stamora Moravita.

Totodata, premierul a analizat impreuna cu ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan, si cu presedintele ANAF, Bogdan Stan, cresterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat, prin masuri de combatere a evaziunii fiscale si de imbunatatire a conformarii la plata a contribuabililor. Premierul a cerut ANAF sa continue aplicarea celor 14 masuri care au scopul sa imbunatateasca gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat si a subliniat ca va continua sa urmareasca personal activitatea ANAF.