"1. Vestea buna este ca PVV - Partidul extremist si islamofob condus de Wilders a fost departe de a castiga primul loc - 19/20 mandate de la cele 15 anterioare reprezinta o crestere, dar nu substantiala.

2. Tema finala a campaniei a fost scandalul cu Turcia, care a mutat in ultima saptamana electorat de la Wilders la Premierul Rutte, cel care a aratat ca poate si el sa fie la fel de nationalist - asta e rau pt Romania.

3. Prima veste proasta este ca partidele aflate pana acum la guvernare au pierdut semnificativ - 10 mandate din 41 (VVD al Premierului Mark Rutte) si mai ales catatrofa pe stanga: 29 de mandate din 38 Partidul Muncii (partenerul PSD in familia social democrata europeana - partidul Vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans)!

4. Viitorul guvern olandez va fi categoric dominat de forte politice de dreapta avandu-l ca Premier pe Rutte: categoric opus intrarii Romaniei in zona Euro si in Spatiul Schengen, partizan hotarat al Europei cu mai multe viteze.

Concluzie: daca as fi olandez as fi bucuros pentru rezultatul alegerilor (mai putin daca as fi olandez social democrat)/ fiind roman nu sunt deloc bucuros pentru ca relatia noastra cu noul Guvern va fi si mai dificila decat pana acum", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeste si: Merkel l-a felicitat pe premierul olandez Mark Rutte pentru victoria sa in alegeri