"Cancelarul federal, doamna Angela Merkel, a purtat in dupa-amiaza zilei de 27.01.2017, o convorbire telefonica cu presedintele Romaniei, domnul Klaus Johannis. In cadrul convorbirii, cancelarul federal i-a multumit presedintelui pentru impulsurile acestuia privind excelentele relatii bilaterale si a apreciat stransa colaborare in chestiuni de politica europeana", se arata intr-un comunicat al Ambasadei Germaniei la Bucuresti.

Merkel s-a referit in discutia cu Iohannis si la situatia politica interna si la lupta anticoruptie. "Cu privire la situatia politica interna din Romania, cancelarul federal l-a asigurat pe presedintele Romaniei de intregul sau sprijin la continuarea consecventa a luptei anticoruptie. O diluare a intensitatii combaterii coruptiei si o relativizare a statului de drept si a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut gresit", se mai spune in comunicat.

Un alt subiect a reprezentat pregatirea intalnirii informale a sefilor de stat si de guvern UE ce se va desfasura la 3 februarie, in Malta.

Presedintele Klaus Iohannis a fost sunat, vineri, de cancelarul german Angela Markel, cei doi oficiali discutand despre relatiile bilaterale si din cadrul NATO, dar si despre lupta anticoruptie din Romania. Potrivit Administratiei Prezidentiale, Merkel s-a aratat "preocupata" de eventualitatea ca anumite demersuri sa afecteze aceste demersuri.